Cancelaria Preşedintelui a fost desfiinţată după plecarea lui Dan Mihalache din funcţia de şef al departamentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cancelaria Preşedintelui, condusă până în luna iunie de Dan Mihalache, a fost desfiinţată, potrivit noii organigrame a Administraţiei Prezidenţiale, după ce şeful ei şef a fost numit în funcţie de ambasador al României în Marea Britanie, atribuţiile şi structurile din subordine fiind preluate direct de către preşedintele Klaus Iohannis.

Până la plecarea lui Dan Mihalache, care a îndeplinit funcţia de şef al Cancelariei, organigrama prevedea patru compartimente: Cabinetul Preşedintelui, Compartimentul Strategie şi Monitorizare, Compartimentul Protocol şi Cancelaria Ordinelor.

Potrivit noii organigrame, modificate ultima dată pe 2 septembrie, după numirea Mădălinei Puşcalău ca purtător de cuvânt, departamentul Cancelariei a dispărut, iar compartimentele din subordinea sa au intrat în subordinea directă a preşedintelui, cu excepţia celui de Monitorizare, care se află acum în subordinea Departamentului Comunicare publică.

Astfel, preşedintele Iohannis nu intenţionează în acest moment să numească un înlocuitor pentru Dan Mihalache, atribuţiile sale fiind redistribuite altor departamente şi compartimente.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, pe 8 iunie, decretul de eliberare din funcţia de consilier prezidenţial a lui Dan Mihalache şi pe cel de acreditare a acestuia în calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

În 11 aprilie, şeful Cancelariei prezidenţiale, Dan Mihalache, a fost avizat favorabil de comisiile parlamentare de politică externă pentru postul de ambasador al României în Marea Britanie. Avizul a fost dat cu 22 de voturi ”pentru” şi 3 voturi ”împotrivă”.

Dan Mihalache era, din noiembrie 2014, şeful Cancelariei prezidenţiale. Acesta a fost deputat PSD şi consilier al fostului premier Adrian Năstase, în perioada 2001-2004. În 2007, a îndeplinit şi mandatul intermediar de europarlamentar. În anul 2009, Mihalache a intrat în PNL şi a devenit consilier al liderului Crin Antonescu. În 2011, Mihalache a devenit secretar general adjunct al PNL, funcţie pe care o părăseşte trei ani mai târziu, pentru un post la Palatul Cotroceni.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite