Când va face declaraţii Traian Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu
Traian Băsescu

Traian Băsescu a înregistrat, ieri, o victorie, Curtea invalidând referendumul din 29 iulie. În ciuda acestui fapt, declaraţia preşedintelui, încă suspendat, se lasă aşteptată.

De altfel, în ultimele zile, Traian Băsescu a păstrat tăcerea, deşi, la un anumit moment dat a afirmat că, până ce Curtea se va pronunţa asupra scrutinului, va face zilnic câte o declaraţie. Nu a fost aşa însă! Ultimele declaraţii ale lui Băsescu au fost făcute în timpul minivacanţei în secuime, săptămâna trecută.

Surse din staff-ul lui Traian Băsescu ne-au precizat că orice declaraţie a preşedintelui va fi anunţată printr-un mail trimis presei.

Dacă Traian Băsescu a ales să păstreze tăcerea, nu acelaşi lucru s-a întâmplat cu liderii USL, autorii puciului din iulie. 

Primul care a ieşit la declaraţii a fost Crin Antonescu. Acesta a subliniat: „Pentru noi Traian Băsescu nu mai este preşedintele României, nu îl mai recunoaştem“. 

Am luat act de hotărârea CC. Primul lucru care trebuie spus este că atât eu, ca preşedinte interimar, cât şi partidul vom respecta, aşa cum e corect, decizia Curţii. Socotim această hotărâre nedreaptă, pentru că ignoră dorinţa a opt milioane şi jumătate de cetăţeni, ignoră o majoritate a cetăţenilor care ar fi trebuit să constituie cvorumul“, a spus Crin Antonescu.

„Chiar dacă respectăm decizia CC, chiar dacă în baza acestei hotărâri Traian Băsescu va redeveni preşedintele României, pentru noi Traian Băsescu nu mai este preşedintele României, nu îl mai recunoaştem. Avem de ales între a recunoaşte o hotărâre a Curţii, pe care legal nu o respingem, şi între voinţa alegătorilor“.

Cum era firesc, premierul Victor Ponta a ieşit şi el cu declaraţii care au păstrat aceeaşi linie cu declaraţiile făcute de Crin Antonescu.

„Decizia e ilegală, nedreaptă, adoptată împotriva regulilor democratice, împotriva legilor acestei ţări şi împotriva voinţei cetăţenilor acestei ţări. Este foarte clar că referendumul din 29 iulie a reconfirmat voinţa poporului român şi a fost un succes pentru cei care cred în democraţie şi pentru cei care cred că trebuie să-şi exprime în mod democratic, prin vot“, a declarat Victor Ponta, precizând faptul că „Guvernul are obligaţia să respecte această voinţă“.

Citeşte mai multe aici: Primele declaraţii ale lui Victor Ponta după invalidarea referendumului: Voi propune Parlamentului o amplă reformă constituţională

Ieri, CCR a invalidat referendumul din 29 iulie şi, prin urmare, Traian Băsescu se reîntoarce la Palatul Cotroceni. Băsescu îşi va putea ocupa scaunul numai după ce decizia Curţii este citită în Parlament şi publicată în Monitorul Oficial.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite