Politică

articolul anterior articolul urmator

Candidatul pentru funcţia de Avocat al Poporului s-a pensionat la 49 de ani. Ce pensie primeşte Fabian Gyula

56
23 Jun 2021 17:00:31
Autor: Andreea Ghiorghe
Fabian Gyula s-a pensionat la vârsta de 49 de ani. FOTO: Captură
Fabian Gyula s-a pensionat la vârsta de 49 de ani. FOTO: Captură

Fabian Gyula, singurul candidat pentru funcţia de Avocat al Poporului după ce Renate Weber a fost revocată, a declarat miercuri că s-a pensionat anul trecut, la vârsta de 49 de ani. În ceea ce priveşte pensia, Gyula a transmis că primeşte peste 10.000 de lei.

„M-am pensionat anul trecut, la vârsta de 49 de ani", a spus Fabian Gyula miercuri, la Palatul Parlamentului, informează Ziare.com.

Întrebat dacă aceasta reprezintă o vârstă potrivită pentru a ieşi la pensie, Gyula a răsuns: „Raportat la presiunea la care eşti supus în magistratură, da”. Acesta a mai declarat că a lucrat 24 de ani fără să ocupe funcţii de conducere şi a explicat cât de dificilă este activitatea unui magistrat.

„Abia după aceea am avut funcţii de conducere. La un moment dat am stat 15 ani pe acelaşi scaun, practic soluţionând acea ciclicitate de dosare care nu erau simple. Mă ocupam şi de cooperare internaţională.

Obişnuiesc să spun o întâmplare din această activitate după care să apreciaţi cât de grea este activitatea de magistrat. Lucram la Parchetul tribunalului când, într-o noapte, pe la 4.00, am ajuns acasă şi mă sună pe telefonul fix şeful arestului. Atât mi-a spus - să ştiţi că cel pe care l-aţi audiat timp de două ore şi jumătate în cursul acestei nopţi, la verificările efectuate de medicul de la arest s-a dovedit a fi purtător de TBC activ. A închis discuţia, mi-a zis - să aveţi grijă de copilaşii dumneavoastră. Aceasta este activitatea de magistrat”, a afirmat Gyula, adăugând că magistraţii au şi o serie de incompatibilităţi şi restricţii.

Pensie de peste 10.000 de lei

Nu în ultimul rând, Fabian Gyula a mai afirmat că primeşte o pensie de peste 10.000 de lei, însă a apreciat că este o pensie mare, „raportat la pensia medie”.
 

Comisiile juridice ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au adoptat miercuri, cu majoritate de voturi, aviz favorabil pentru ca Fabian Gyula să fie în funcţia de Avocat al Poporului, după ce a fost audiat.

Avocatul Poporului ar putea fi desemnat într-un plen reunit al Camerei şi Senatului luni. Fabian Gyula, lector la Facultatea de Drept a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, este singurul care şi-a depus candidatura pentru funcţia de Avocat al Poporului, fiind propus de UDMR şi susţinut de PNL.

Fostul Avocat al Poporului, Renate Weber, a fost revocată în 16 iunie, prin votul Parlamentului. Ulterior, Comisia de la Veneţia a cerut explicaţii preşedinţilor Camerelor, Anca Dragu şi Ludovic Orban, în legătură cu revocarea Renatei Weber din postul de Avocat al Poporului, într-o scrisoare transmisă la o zi de la votul din Parlament pe această temă.

Vezi şi: Fabian Gyula a primit aviz favorabil din partea comisiilor juridice din Parlament pentru funcţia de Avocat al Poporului

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

56 Comentarii

defu gabi
23.06.2021, 17:15:36

Alt "special"...

-4 (38 voturi)
Ionel Marcu
23.06.2021, 17:25:31

Ce tupeu are! Consideră normală pensionarea la 49 de ani pentru că, vai, ce grav, a întâlnit unul bolnav de TBC !!! Dar medicii, asistentele, infirmierele ce întâlnesc zilnic așa ceva, se pot pensiona la 65 ?

-4 (42 voturi)
imsi2 imsi2
23.06.2021, 17:19:06

Aha deci revocarea ii cu cantec mult invocata Comisie se pare ca nu credea ca aia care tot cer acordul ei sunt de fapt borfasi care striga hotul. Ungurul pare om serios fata de golanii din USR care expun CV de rht cu functii gen ong ist calificat. Acum sa vad cum ii iau pensia la asta ? Ca doara ii profesor lao universitate de stat.

-3 (27 voturi)
MATEI
23.06.2021, 17:30:00

Se vede ca omul este stresat de atata munca. Sa renunte la pensia speciala daca vrea functia. Pe Barna il intereseaza mai mult domiciliul din cartea de identitate. Nu mai vorbesc de Orban sau Ciolacu. Niste combinagii politici ipocriti. Pensionarul care are o pensie de 1600 lei , dupa 40 se ani de munca, le platesc prin diferite impozite pensiile speciale la tot felul de neispraviti. Suntem un popor las altfel ar disparea toti neispravitii din politica si implicit nedreptatile. Si acest aspect, din pacate, nu se rezolva cu votul .

+8 (14 voturi)
leuldinpanjshir99
23.06.2021, 17:32:36

Sa-si manance linistit pensia. Ca slugoii Ciumei rosii din CCR o vor pune inapoi pe post pe Renate. Din solidaritate intr-ale slugarelii ...

-11 (15 voturi)

Vezi toate comentariile (56)

Modifică Setările