Candidatul USR în Ilfov Dragoş Ioan Coste a demisionat din partid, în urma unei postări controversate pe Facebook din 2013

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dragos Coste şi-a dat demisia din USR. FOTO expresuldebuftea.ro
Dragos Coste şi-a dat demisia din USR. FOTO expresuldebuftea.ro

USR a anunţat, luni, demisia din partid a unui candidat al partidului aflat pe locul 2 la Senat, în judeţul Ilfov, Dragoş Ioan Coste, după ce presa a relatat că acesta a scris, în 2013, pe Facebook, că românii sunt „primitivi, troglodiţi şi fiinţe înapoiate” şi că e nevoie de reintroducerea pedepsei cu moartea pentru evaziune fiscală în formă agravantă.

Uniunea Salvaţi România a anunţat printr-un mesaj postat pe pagina oficială de Facebook demisia lui Coste din partid. „Dragoş Ioan Coste, membru al filialei USR Ilfov, şi-a dat demisia din partid din cauza unor afirmaţii pe care le-a făcut înainte de a deveni membru. În situaţia în care va deveni parlamentar USR, îşi va depune mandatul. Repetăm mesajul transmis deja de noi: oamenii din acest partid îşi asumă greşelile, spre deosebire de restul clasei politice actuale”, precizează USR. 

Demisia lui Dragoş Ioan Coste a venit după ce presa a relatat că acesta a scris în 2013 un mesaj controversat pe pagina sa de Facebook.  „Suntem în urmă cu 300 de ani faţă de restul planetei. Suntem nişte primitivi, nişte troglodiţi. Românul e o fiinţă înapoiată, care se ghidează încă după regulile şi mentalitatea de acum sute de ani, numindu-le „tradiţii şi obiceiuri”. E un mamifer biped pentru care contează doar nevoile primare. Un animal habotnic şi hulpav”, spunea Coste în mesaj. 

El continua: „Până şi puţinii care au o sclipire de educaţie şi nu sunt total agramaţi (aşa cum sunt 80 la sută dintre absolvenţii de studii «superioare» – care în mod normal nu ar fi trebuit să ajungă nici măcar la liceu) se „trag” tot din familii în care barbarismele de genul mersului la popă şi pupatul moaştelor, nunţile, botezurile şi înmormântările tipice de neam prost, lipsite de orice fel de bun-gust şi decentă, ascultatul manelelor şi popularei, înfulecatul de mici şi bere, preacurvitul şi violenţa fizică, macismul şi prostia brută – sunt încă regăsite. Unii promovează aceste tare ereditare româneşti sub numele de „conservatorism”, asigurându-ne de credibilitatea unui aşa zis model civic iudeo-creştin european. Ce cretinisme! Ce dobitoci ne conduc! Avem nevoie de schimbarea din temelii a sistemului legislativ, îndeosebi pe partea de justiţie, educaţie şi economie. Avem nevoie reală de reintroducerea pedepsei cu moartea pentru evaziune fiscală în formă agravată”. 

Contul personal de Facebook al candidatului USR a fost şters. Dragoş Ioan Coste candidează pe locul doi, la Senat, în Ilfov, din partea Uniunii Salvaţi România. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite