"Caporalul" Blaga, un “pericol” pentru USL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alegerea lui Vasile Blaga ca şef al PDL, la Convenţia din mai, va pune în pericol unitatea USL, întrucât foarte mulţi liberali nu agreează asocierea cu PSD şi au o relaţie bună cu Blaga. Scenariul a fost lansat azi de vicele democrat-liberal Cezar Preda, unul dintre susţinătorii secretarului general al PDL.

"Unitatea USL se menţine dacă va ieşi Emil Boc preşedinte. Odată cu alegerea lui Vasile Blaga preşedinte al PDL, USL are o mare problemă. Odată ce Blaga iese preşedinte sunt foarte mulţi liberali care doresc o alianţă de dreapta şi să iasă din alianţa de stânga", a spus vicepreşedintele PDL, citat de Mediafax.

De altfel, în moţiunea lui Vasile Blaga se vorbeşte despre unificarea tuturor forţelor politice de dreapta şi de centru-dreapta.

Dincolo de politica de alianţe, Cezar Preda a mai declarat că, indiferent cine va câştiga alegerile interne în PDL, partidul va rămâne cu mari probleme de recredibilizare. El a făcut aluzie la Elena Udrea şi la alţi membri ai Cabinetului care au cerut demisia premierului pentru ca apoi să îşi continue nestingheriţi activitatea în guvern şi să se înroleze în armata susţinătorilor lui Boc la şefia PDL.

"Primul ministru poate să ceară demiterea unui ministru şi aceasta se numeşte remaniere, dar niciodată un ministru să ceară demisia primului ministru şi să rămână în Cabinet. PDL are miniştri care au cerut demisia lui Emil Boc şi acum sunt pe listele lui ca susţinători", a comentat vicepreşedintele PDL.

De-a lungul timpului, mai mulţi liberali, printre care fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, dar şi actualul preşedinte al PNL, Crin Antonescu, l-au descris în termeni apreciativi pe democrat-liberalul Vasile Blaga, în mediile politice vorbindu-se adesea despre bunele relaţii pe care acesta le-a păstrat cu foşii colegi din Cabinetul Tăriceanu.

Recent, în plină campanie internă, Traian Băsescu l-a atacat dur pe Blaga, care a fost acuzat că preia mesajele liderilor Opoziţiei, Crin Antonescu şi Victor Ponta, dar şi pe ale "mogulilor". Băsescu l-a retrogradat pe secretarul general al PDL de la "statutul" de buldog la cel de caporal, afirmând că partidul are nevoie de un preşedinte adevărat şi nu de cineva care se bazează pe "mituri create pe bani".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite