Caracota: Camarila lui Dragnea încearcă o nouă preluare ostilă a activelor performante ale statului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Senatorul Iancu Caracota. FOTO Arhivă personală
Senatorul Iancu Caracota. FOTO Arhivă personală

Senatorul PNL Iancu Caracota susţine, într-un comunicat de presă, faptul că înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii ar fi un cadou al liderului PSD, Liviu Dragnea, „către „un grup de interese economice“. Mai mult, liberalul vorbeşte de strategia coaliţiei de guvernare de a evita CCR.

„La sfârşit de an, Dragnea vrea să facă un cadou grupului său de interese economice! De data aceasta, Dragnea încearcă fentarea Curţii Constituţionale prin emiterea unei Ordonanţe de Urgenţă care să reglementeze cadrul general de înfiinţare a unor fonduri suverane. Pentru că Ordonanţa are putere de lege până ce este aprobată sau respinsă de Parlament, scopul lui Dragnea este acela ca proiectul de lege referitor la OUG să rămână blocat în Parlament pe termen nelimitat. Astfel, Fondurile Suverane de Investiţii ce vor fi înfiinţate prin Hotărâre de Guvern, în baza OUG adoptate zilele trecute, îşi pot începe activitatea nestingherite fără a putea fi atacate la CCR, controlând şi gestionând bugete imense“, avertizează senatorul liberal Iancu Caracota. 

Alesul PNL atrage atenţia că în fruntea instituţiilor menţionate vor ajunge persoane obediente lui Dragnea. „Prin aceste Fonduri, toate activele performante ale statului vor ajunge la mâna Guvernului Dragnea- Dăncilă, care va numi la conducerea acestor instituţii oameni obedienţi cu scopul de a controla, în interes de grup, beneficiile financiare ale acestor Fonduri. Aceste instituţii vor deveni astfel o puşculiţă de partid pentru Dragnea! Companiile de stat pe care PSD vrea să le controleze discreţionar însumează active de miliarde de lei. De aceea, în calitate de senator al României, voi analiza- împreună cu grupul senatorial PNL- viciile de neconstituţionalitate ale acestei Ordonanţe, având în vedere că în luna iulie a acestui an CCR, la sesizarea PNL, a luat deja o decizie de neconstituţionalitate  pe legea lui Dragnea de înfiinţare a Fondului Suveran de Investiţii“, se mai arată în comunicatul de presă al lui Iancu Caracota. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite