Politică

articolul anterior articolul urmator

Iancu Caracota: România, sub guvernarea PSD-ALDE, devine neatractivă pentru mediul privat. Ţara pierde teren în faţa Ungariei şi Bulgariei

17
2 Jun 2018 19:26:46
Autor: Radu Eremia
Iancu Caracota, senator PNL. FOTO Arhivă Adevărul
Iancu Caracota, senator PNL. FOTO Arhivă Adevărul

Senatorul PNL Iancu Caracota atrage atenţia că România pierde din ce în ce mai mult teren în faţa altor ţări din regiune, cum este cazul Bulgariei, dar şi al Ungariei, din cauza măsurilor „neatractive“ pentru mediul privat.

„România pierde teren în faţa Ungariei şi Bulgariei, care şi-au redus recent impozitul pe profit, respectiv la 9% şi 10%. Astfel, România- cu o cotă de 16%- nu mai este în topul ţărilor din Europa de Est cu un impozit pe profit avantajos pentru investitori.  Creşterea economică bazată pe consum a început să dea semne de oboseală, existând semnale din partea specialiştilor în economie că anul acesta creşterea va fi mult mai mică în raport cu 2017. Acest lucru se va întâmpla din cauza lipsei de viziune a Guvernului PSD-ALDE, care nu ia nici o măsură reală pentru a impulsiona investiţiile în economie“, afirmă Iancu Caracota, potrivit unui comunicat de presă.  
 
Liberalul atrage atenţia asupra faptului că una din cauzele „neatractivităţii“ este şi faptul că Guvernul nu pune accentul pe investiţii. „Guvernul  nu are un buget solid pentru investiţii publice şi nici nu pregăteşte măsuri fiscale avantajoase pentru investitorii privaţi. Toate acestea se întâmplă în timp ce statele vecine României se pregătesc pentru a face faţă concurenţei şi unei posibile recesiuni economice la nivelul Uniunii Europene. Avem exemplul Ungariei şi Bulgariei, care şi-au redus nivelul de fiscalitate“, mai spune Caracota. 
 
Nu în ultimul rând, senatorul PNL avertizează că investitorii vor prefera alte pieţe dacă Guvernul nu ia măsuri pentru încurajarea investiţiilor. „În calitate de senator atrag atenţia Guvernului că economia României va intra într-o perioadă dificilă dacă nu stimulează rapid mediul de afaceri cu un cadru legislativ predictibil şi cu un nivel de fiscalitate aflat sub cel al ţărilor vecine. Dacă nu se vor lua astfel de măsuri, investitorii vor prefera alte pieţe din proximitatea României, unde taxele sunt mult mai mici“, a mai afirmat Caracota. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

17 Comentarii

Iris IRIS
2.06.2018, 20:10:54

Tocmai din aceasta cauza va repet : nu mai stati pe ganduri si incercati sa va vindesti afacerea si bunuri si cu banii plecati - In Romania PSDista nu aveti viitor. Ganditi-va la copii vostrii ! la viitorul lor ! Plecati din iadul comunist al Europei.

-1 (3 voturi)
Iaca
3.06.2018, 01:30:06

Efectul Coanda : Cine are valoare din tara trebuie sa zboare !

0 (2 voturi)
Fodor Andrei
2.06.2018, 23:42:06

Cum, acum când devine privata toată în fundul curții din Teleorman?

0 (4 voturi)
Românul obiectiv
3.06.2018, 00:10:46

Vrabia mâlai viseazâ...

0 (2 voturi)
Vlad de Banat
3.06.2018, 01:41:37

Eu nu pot intalege cum de au ajuns derbedeii acestia la putere. Poate o natiune sa voteze chiar acesti penali dupa atatia ani de hotie? La asta es ajunge cand totul merge pe mita si neamuri...

0 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (17)

Modifică Setările