Carmen Dan se apără după ce Ciolacu a ameninţat cu excluderea: Mama mea este în spital, deloc într-o stare bună. Nu-mi arde de postări în care să justific ce fac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministru de Interne Carmen Dan a venit cu noi explicaţii pentru absenţa acesteia de la votul moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Orban. Aceasta a explicat că mama acesteia, în vârstă de 74 de ani a fost confirmată cu COVID-19 şi, întrucâţ e contact direct, are obligaţia legală de a sta în autoizolare.

„Joi, 27 August, m-am deplasat personal la mama mea şi în urmă stării sale precare de sănătate, am luat decizia de a o conduce la Spitalul Floreasca. După triaj, i s-a făcut testul pentru COVID-19. Sâmbătă, rezultatul a venit. Pozitiv! Am fost devastată! Mama are 74 de ani, este hipertensivă, insulinodependentă, supraponderală. De sâmbătă se află la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Prof. Dr. Matei Balş.

Nu mi-am dorit această situaţie! Mama mea este în spital, deloc într-o stare bună, motiv pentru care nu-mi arde de postări în care să justific ce fac sau ce nu fac. Cine mă bănuieşte de înţelegeri oculte tocmai pe mine cu vreun adversar politic înseamnă că nu mă cunoaşte. Iar pentru cei care nu mă cunosc nu am nicio obligaţie să mă justific”, a precizat Carmen Dan.

Explicaţia acesteia vine după ce preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat că va propune Consiliului Politic Naţional al partidului excluderea celor trei social-democraţi care au lipsit de la votul moţiunii de cenzură.

„Care colegi? Cei trei îmbolnăviţi? Domnul Potor, domnul Rădulescu şi doamna Carmen Dan. Dacă tot forţăm aşa lucrurile am să propun Comitetului Politic Naţional excluderea celor trei. Nu e niciunul bolnav”, a declarat Marcel Ciolacu.

Pe lângă Carmen Dan, de la vot au mai lipsit  deputatul PSD Cătălin Rădulescu care a afirmat că are bronşită şi că în prezent se află internat în spital, şi Adrian Todor, aflat la rândul său în carantină 14 zile după ce a fost contact al unei persoane confirmare cu COVID-19.

PSD nu a reuşit să strângă cvorum de şedinţă pentru moţiunea de cenzură. În sală au fost doar 226 de parlamentari, în condiţiile în care numărul minim era de 233. Prin urmare, moţiunea de cenzură nu a mai fost votată. PSD va decide: fie va reprograma votul, fie va abandona demersul de a răsturna Guvernul Orban.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite