Cât a crescut PNL în sondaje. Cum stă Iohannis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban
Ludovic Orban

PNL este cotat, în prezent, cu 26% - 29% în preferinţele electoratului, a declarat, luni, preşedintele partidului, Ludovic Orban. Sondajul intern comandat de PNL arată că intenţia de vot pentru preşedintele Klaus Iohannis este între 35% şi 43%.

"Un sondaj făcut pe 25.000 de subiecţi, cu reprezentativitate, adică cu marjă de eroare de 0,9%. Datele sunt foarte bune, sunt foarte încurajatoare. Pe toate cercetările sociologice pe care le avem, PNL se află, astăzi, între 26% şi 29%. PSD este trecut în unele sondaje sub 30%, în alte sondaje un pic peste 30%", a susţinut Orban, la finalul şedinţei Biroului Executiv al PNL.

Liderul PNL a adăugat că, potrivit sondajelor comandate de liberali, preşedintele Klaus Iohannis are, de departe, şansa clară de a câştiga alegerile prezidenţiale. "Sigur, am măsurat mai multe variante de candidaturi, intenţia de vot pentru preşedinte este între 35% şi 43%. Repet, am măsurat cu nişte candidaţi într-o competiţie extrem de dură, dar e o posibil ca unii dintre candidaţii pe care i-am luat în calcul să nici nu-şi depună candidatura", a explicat Ludovic Orban.

Potrivit preşedintelui PNL aceleaşi sondaje arată că "nemulţumirea faţă de guvernare este uriaşă". "La ora actuală, încrederea în Guvern este sub 20% şi 17% dintre români, doar 17%, mai consideră că România se îndreaptă într-o direcţie bună, restul considerând că România se îndreaptă într-o direcţie greşită", a afirmat Orban

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite