Politică

articolul urmator

Cât de extratereştri sunt pesediştii? O poveste SF despre speranţă

12
9 Oct 2017 17:02:41
Mihnea Dumitru
Coperta Cixin Liu - Problema celor trei corpuri
Coperta Cixin Liu - Problema celor trei corpuri

12 Comentarii

Iulian Arion
9.10.2017, 17:23:09

In Norvegia ecartul de salarizare in sistemul public/bugetar este de 1 la 8/ Cel mai bine platit bugetar are salariul de 8 ori mai mare decat cel putin platit bugetar. In Romania, Acest raport este de 1 la 22. La pensii, acest raport este si mai mare: 450 lei lunar cat primeste un fost membruy cooperator si 22 000 lei Pavel Abraham si chestorii. Niciun partid social democrat, liberal, etnic, popular di Uniunea Europeana nu promoveaza asa ceva in vreo tara. Aceste discrapante constituie potentiale majore de revolta. In 1907 autoritatile anchetau rasculatii sa afle cine sunt instigatorii: hagsburgii sau taristii? N-au descoperit niciun agent strain. Intrebati de ce dau foc proprietatilor mosieresti, raspundeau: sa arda! Intrebati de ce omoara bogatanii, raspundeau: sa suporte pedeapsa! Par lipsite de logica aceste raspunsuri. Acum. Atunci evidentiau realitatea.

+2 (2 voturi)
x amarcor
9.10.2017, 22:49:59

Iulian Arion Nu estei bine documentat. In 1907, sute de agenti rusi, deghizati in calugari, bateau satele din Moldova, starnind rascoala, ca sa destabilizeze tanarul stat Romania, care le statea in gat. Nu au reusit atunci, nu vor reusi nici acum.

trinatati
10.10.2017, 09:53:24

Rusia a salvat romania de rascoala din 1848 Pe Lenin il exilase in Siberia unde defapt era boierie. Lenin avea acolo angajata o servitoare. Deci cum sa instige Rusia la rascoale ? Nu Austria era invadatoare in Bucovina si probabil voia sa ionhate mai mult in sud ?

Petre67
9.10.2017, 17:35:25

Si dv. pe unde ati fost toate lunile din urma ?! Bine ai (re)venit si spor la munca !

Lucian Pufu
10.10.2017, 12:50:04

Nu cred ca exista, cu adevarat, o paralela intre guvernarea PSD si planul de salvare a omenirii. Ce salveaza PSD-ul, adica guvernul actual? Poate ca ar avea sarcina sa-l salveze pe Dragnea, in nici un caz Romania sau pe romani. Am mai spus de multe ori dar imi place sa ma repet, o tara se cladeste muncind, cat mai multi si cat de inteligent (cu valoare adaugata) se poate. Insa orice munca - utila - e valoroasa. Risipirea resurselor pe salarii care nu produc nimic nu e numai risipire, inseamna bete in roate pentru dezvoltare. Calea europeana nu e pentru dezvoltare, e pentru re-distribuire (asta se face in Europa de ceva vreme). Ori noi in Romania nu avem ce re-distribui, noua ne trebuie dezvoltare si pentru asta am avea nevoie de un alt model (economic), de acolo de unde lumea se dezvolta. Pe masura ce altii se dezvolta, Europa stagneaza, modelul ei e unul invechit, solutiile sunt de genul micsorarii saptamanii de lucru, nu de crestere a productivitatii sau de inovare (nu de dragul inovarii ci pentru productia de bunuri si servicii). Razboiul e deja pierdut pentru ca populatia din vestul bogat nu va suporta o scadere de venituri si/sau beneficii sociale. Asta va duce in final la ruperea UE, la impartirea ei in regiuni si modele politice si economice diferite. Nu-mi dau seama unde vom intra noi, nici nu cred ca se gandeste cineva la viitor sau la cum sa invingem extraterestrii.