Cât de flegmatic poate să fie Dragnea?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aparatul politic şi administrativ nu mai produce valoare României. Ăsta e crudul adevăr. Odată ce nu mai pot fi corupţi, aceştia, birocraţii, refuză să mai producă valoare pentru cetăţeni.

Într-un fel sunt de acord cu pesediştii că justiţia e strâmbă. Citez din Adrian Năstase la 2 ani după ieşirea din pârnaie: „Ce-am furat, bă?“ Halal comportament îndreptat de justiţia română, de la cineva autoproclamat intelectual, om care are o oarecare cultură.

Cred că în curând o să dau block tuturor celor care au simpatii politice cu pesediştii sau care au votat cu ei. E clar că lucrurile au ajuns prea departe şi aceştia nu au de gând să se oprească. O să îi oprim noi până nu e prea târziu.

Cultura este un repertoriu de moduri de a organiza comportamentele. E timpul ca toate partidele să îşi asume un proiect de viitor fără corupţie, la unison, într-o coaliţie fără precedent de culturalizare a românilor verzi. Pentru ca comportamentele să fie cele pozitive, creatoare de valoare. Repet, PNL are aceleaşi năravuri ca PSD, aşadar alternativa la PSD nu e PNL.

Cum facem treabă?

Cu o echipă de autodidacţi cărora le dai toate detaliile poţi rezolva orice problemă, chiar şi în materie de anticorupţie, crearea unor instituţii funcţionale, reducerea inegalităţilor, reducerea gradului de incultură la nivel public etc.

Cu punerea pe o listă neagră de oameni nefrecventabili a tuturor intelectualilor care au susţinut public PSD. Asemenea oameni trebuie să înţeleagă că nu mai merge aşa. E total iresponsabil ce au făcut şi trebuie să plătească.

Şi în final cu denunţarea populismului PSD peste tot. Populismul PSD condus de un cvasi carismatic PSD, dar doar printre femei, cum se lăuda acesta. Populismul are nevoie de denunţarea elitelor imaginare, de lipsă de bun simţ şi de maniere ca metodă de creştere a popularităţii, de crize create în propriile laboratoare ca mai apoi tot populiştii să le „rezolve”, de naţionalism şi de personalitate autoritară.

Hipocrat distingea patru tipuri de temperamente: coleric, optimist, melancolic şi flegmatic.

Mie, sincer, Dragnea mi-ar fi simpatic dacă nu ar fi aşa evident că reprezintă interesele Rusiei. Faptul că Dragnea a ajuns la putere este şi un efect al Bisericii Ortodoxe, altă instituţie pro-rusă, nu numai al bunicilor, părinţilor sau colegilor noştri care au votat cu comuniştii.

Ghiciţi în comentarii ce tip de comportament are Dragnea din cele patru. Eu cred că este flegmatic. Poate prea flegmatic.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite