Câtă putere va avea viceprimarul Vlad Voiculescu. Nicuşor Dan s-a angajat că-i va ceda trei domenii importante

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Voiculescu va fi viceprimarul lui Nicuşor Dan
Vlad Voiculescu va fi viceprimarul lui Nicuşor Dan

PNL şi Alianţa USR PLUS au agreat ca Vlad Voiculescu, din postura de viceprimar al Capitalei, să coordoneze trei domenii-cheie: sănătatea, asistenţa socială şi educaţia. Nicuşor Dan s-a angajat să-i delege aceste atribuţii în cazul în care ajunge primar. Pe lângă Vlad Voiculescu, al doilea viceprimar al Capitalei va fi numit de PNL.

Protocul încheiat între PNL şi Alianţa USR-PLUS prevede: 

(1) Viceprimarii de la nivelul Primăriei Capitalei vor fi desemnaţi, în conformitate cu prevederile statutare proprii sau alianţele încheiate anterior prezentului Protocol, de către:

a)     Alianţa USR-PLUS
b)     Partidul Naţional Liberal

(2) Dl. Nicuşor Dan va delega atribuţiunile către viceprimarii propuşi de părţile semnatare după cum urmează.

(3) Printre domeniile coordonate de viceprimarul desemnat de USR-PLUS în persoana lui Vlad Voiculescu vor fi:

a) Sănătate (incluzând serviciile medicale furnizate prin intermediul unităţilor sanitare publice aflate în administrarea ASSMB si gestionarea activităţilor legate de îmbunătăţirea calităţii vieţii cetăţenilor – spaţiul locativ, proiecte noi de investii în sănătate, mediu (calitatea aerului, apei), centre pentru vârstnici, centre pentru copii, sport si agrement;

b) Asistenţă socială (incluzând asigurarea aplicării politicilor de asistenta sociala si a masurilor de protecţie si asistenta sociala pentru persoane defavorizate, cu dizabilităţi, persoane vrâstnice, persoane singure, familii copii prin intermediul DGASMB si a celorlalte instituţii subordonate);

c) Educaţie (incluzând şcoli speciale, învăţare continuă pentru adulţi, inclusiv dezvoltarea de competenţe digitale pentru elevi dar şi pentru cetăţeni).

(4) Abordarea domeniilor de mai sus se bazează pe conceptul de Healthy Cities;

”Adevărul” a anunţat în exclusivitate că PNL şi Alianţa USR-PLUS au ajuns vineri noaptea la un acord final în privinţa candidaţilor comuni în Bucureşti. La Sectorul 3, PNL l-a aruncat în lupta cu Robert Negoiţă pe Adrian Moraru, consilierul ministrului Muncii Violeta Alexandru. PMP nu a mai fost cooptat în alianţa dreptei pe Bucureşti, prin urmare Traian Băsescu se pregăteşte să candideze la Primăria Capitalei şi va rupe din voturile lui Nicuşor Dan.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite