Cătălin Iordache, candidatul Restart România pentru Sectorul 2: Politicianul trebuie să fie în serviciul cetăţenilor, nu să fie baroni sau moguli

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Iordache FOTO restart-romania
Cătălin Iordache FOTO restart-romania

Cătălin Iordache, candidatul RESTART România pentru primăria Sectorului 2 din Capitală, a vorbit, la Adevărul Live, despre motivele care l-au împins către politică, dar şi despre şansele acestuia pentru primărie. Iordache a subliniat că un primar trebuie să fie în interesul cetăţenilor, nu un „mogul” sau „baron”, aşa cum se întâmplă în numeroase cazuri.

Adevărul: De ce aţi intrat în politică? De ce nu-l susţineţi pe unul dintre candidaţii de acum? 
Cătălin Iordache:
Îmi e şi jenă să răspund. Domnul Onţanu are o vârstă, dar nu vreau să fac referiri la vârsta acestuia. Are o vârstă dar nu e încadrat în actualitate. Noi avem cu Restart România un partid nou, un partid care vrea să schimbe sistemul, nu oamenii. Trebuie schimbat modul de a gândi. Trebuie să primeze meritocraţia. Considerăm că ceea ce  trebuie să predomine e meritul. Trebuie să susţină o conversaţie de două, trei limbi de circulaţie internaţională. Trebuie să fie patriot şi să aibă dragoste de oameni. Este normal ca acelaşi om să candideze ieri la PNL şi azi la PSD? Nu e un om care aleargă după ciolan? Dacă omul arată că nu serios. Nu poţi să te plimbi de nouă ori în zece ani. Asta arată că nu avem demnitate politică. În România e o mocirlă ordinară. 

Veniţi din industria HORECA. Cât v-a afectat pandmeia?
Rău. E zero. Suntem cu toţii la pământ. Vom găsi căi să ne adresăm oamenilor şi oamenii vor înţelege că trebuie schimbată clasa poltiică. României îi lipseşte dragostea. Acum e un monopol al puterii. Am fost întrebat cum am ajuns în Restart România şi cu Ramona Ioana Bruynseels. Cred că singurul target al primarilor a fost înavuţirea cu orice preţ.  

Ce vreţi să faceţi ca primar?
Fiind antreprenor, primul lucru e identificarea felului în care putem aduce bani. Avem multe spaţii de reclamă care stau goale. E absolut incorect să plăteşti de la primărie 40 de milioane să-ţi vezi sfecla pe toţi stâlpii. Noi, partidele mici, suntem  puşi la colţ. Prostia asta cu să ieşim în stradă e o mare prostetie. Oamenii să iasă pe 27 septembrie la vot. 

Aţi fost la vot de fiecare dată?
Da.

Aţi votat răul cel mai mic?
Da. Am votat cu tristeţe în suflet. Am votat cu dreapta. Nu-mi place socialismul.

Aţi sponsorizat vreo campanie electorală?
Nu! Niciodată. Onţanu a fost bun la vremea lui, la începutul anilor 2000. Era orb în ţara ochilor. Dânsul are acum nişte interese mari. Deşi e un om onorabil. Are o experienţă mare. Poate să consilieze un băiat tânăr. 

Politicienii nu sunt oglinda poporului?
Ei arată capacitatea de discernere a electoratului. Politicienii de acum sunt proşti şi abili. AM ajuns să aducem firme străine care să-i înveţe pe politicieni cum să mintă. Politicianul trebuie să fie servitorul poporului. Nu trebuie să fie baron, nu trebuie fie mogul. 

În sectorul 2 se plătesc taxe pentru tabere. Cu mine nu o să mai fie taxe. Eu am fost 15 ani poliţist. Lumea mă ştie. În Piaţa Obor sunt mormane de gunoaie. E chiar în spatele Primăriei. De ce nu foştii edili? Avem blocuri în care anveloparea e o scară da şi două nu. 

A doua sursă de finanţare e absorbţia de fonduri. 40% din organigrama de la ADP sunt şefi. Trebuie să mai daiafacră din ei. Aduci în locul lor grupuri de tineri care să lucreze la absorbţia d efonduri. Avem un proiect are se numeşte Dobroeşti. Acolo e o zonă superbă. 

Bucureştenii să vadă cum arată şinele de tramvaie pe Lizeanu, cum arată străzile. Le garantez că singurul motiv pentru care am intrat în politică era mizeria de aici. Am intrat să schimb lucrurile. Cine ştie să facă, face. Eu vreau să fac. Pe 27 lumea să meargă să voteze. Să voteze lumea partide mici. Eu le cer să mă voteze pe mine care vreau să fac, am dragoste de oameni. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite