Politică

articolul anterior articolul urmator

Cătălin Ivan: „Decizia Parlamentului European de a respinge bugetul Uniunii este una corectă“

1
13 Mar 2013 18:31:57
Autor: Andreea Saguna
Cătălin Ivan spune că nu se poate negocia mai prost decât Băsescu                  FOTO: Facebook
Cătălin Ivan spune că nu se poate negocia mai prost decât Băsescu                  FOTO: Facebook

Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan este de acord  cu decizia Parlamentului European (PE) de a modifica proiectul  de buget al Uniunii Europene, care,  va fi valabil pentru următorii şapte ani.

„Această decizie era de aşteptat. Nu a fost o surpriză pentru nimeni. Şefii de stat şi de guvern trebuie să hotărască dacă renunţă la obiectivele Europa 2020, dacă renunţăm la toate proiectele ambiţioase pe care le-am gândit de-a lungul ultimilor ani sau se schimbă decizia. Din punctul de vedere al Parlamentului European, ieşirea din criză înseamnă mai multă Europă, nu mai multă austeritate", a declarat miercuri, Cătălin Ivan.

Cele 27 de state UE au adoptat, în 8 februarie, la Consiliul European, actualul buget , dar Parlamentul European şi-a exprimat hotărârea, cu majoritate de voturi, de a nu accepta propunerea dacă nu sunt rezolvate câteva aspecte.

„Parlamentul nu va accepta proiectul de buget pe termen lung pentru UE până când toate plăţile din 2012 nu vor fi achitate, iar acordurile privind finanţările viitoare vor fi revizuite“, a declarat preşedintele PE, Martin Schultz, miercuri, la finalul votului de respingere a bugetului european.

Comunicatul de presă al PE mai precizează reluarea negocierilor pentru stabilirea bugetului UE valabil pentru 2014-2020.

Cătălin Ivan îşi susţine afirmaţia de aprobare a deciziei PE şi prin nemulţumirea faţă de banii obţinuţi de Traian Băsescu  de la UE pe 8 februarie.

„Mai prost decât a negociat Traian Băsescu în Consiliu este imposibil de imaginat“, a declarat Cătălin Ivan.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Raskolnikov
13.03.2013, 21:43:35

Cine a zis ca tinerii salveaza Romănia?Uite un tanar capiu,zanatic,indopat cu comunism cum nu suntem noi,cei coborati din infernul rosu.Are si un nume,predestinat,ce sa zic,asa cum numele de Severin are deja o rezonanta dubioasa....

Modifică Setările