Cătălin Ivan: Dragnea a fost protejat din plin de „sistem“. Relaţia apropiată dintre Dragnea şi Coldea a devenit evidentă după răcirea relaţiei Dragnea-Ponta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan susţine, pe Facebook, că Liviu Dragnea a avut o relaţie foarte apropiată cu Florian Coldea, iar când fostul adjunct al SRI „a picat“, au început şi problemele pentru preşedintele PSD. Afirmaţiile lui Cătălin Ivan apar în contextul în care procurorii Parchetului General au făcut percheziţii la ferma de porci patronată de fiul lui Liviu Dragnea.

Redăm integral postarea lui Cătăli Ivan:

„Voi incerca sa sustin printr-un exercitiu de logica ceea ce stiu dar, fiind vorba de discutii private, nu pot prezenta public, bazandu-ma exclusiv pe informatii din presa.

1. Absolut toate informatiile care apar ca o avalansa despre Liviu Dragnea nu sunt de ieri, sau de anul asta, fie ca vorbim de Brazilia, Tel Drum, ferma de porci, echipa de fotbal din satul natal, din liga a patra, cu jucatori din prima liga si multe altele.

2. Au fost momente in cariera politica recenta a lui Liviu Dragnea cand, daca "sistemului ticalos" i-ar fi fost frica sau ar fi considerat ca trebuie sa scape de un adversar incomod, acestea ar fi aparut public. Nu s-a intamplat nici cand a preluat interimatul conducerii PSD, nici cand a castigat alegerile interne si nici macar in timpul campaniilor din 2016.

3. Mai mult, inca de pe vremea lui Victor Ponta, cand tot Dragnea conducea partidul, dar mult mai evident dupa ce acesta a preluat oficial prima pozitie in PSD, toti liderii social democrati incomozi au avut probleme, asigurandu-i-se astfel celui mai crancen oponent al sistemului linistea in partid si oportunitatea de a pune oameni fideli, obedienti, acolo unde liderii de organizatii aveau alte pareri decat cele ale celui care avea sa se autointituleze "Daddy".

4. Relatia apropiata cu Florian Coldea a devenit evidenta dupa momentul racirii relatiei dintre Dragnea si Ponta. Lucruri pe care unii le stiam, au devenit publice. Partidele de tenis, mesele, discutiile private cu "sistemul" au devenit de notorietate si au fost negate doar partial, cu jumatate de gura, si doar dupa ce Coldea a picat.

5. Liviu Dragnea a inceput sa se simta vanat mult dupa alegerile parlamentare, dupa ce Florian Coldea nu mai avea functia in SRI. Daca mai sunt unii care cred in coincidente, este strict problema fiecaruia.
Intrebarile care se pun in spatiul public in aceste zile, desi corecte, au raspunsuri evidente. Da, Liviu Dragnea este vanat de "sistem". Da, institutiile de forta ale statului incearca sa faca legatura intre averea colosala a acestuia, lipsa de venituri care s-o justifice si posibilii interpusi gen Liviu Dragne. Intre noi fie vorba, cum sa te cheme Liviu Dragnea si sa folosesti un interpus din sat cu tine pe care sa-l cheme Liviu Dragne? Daca este adevarat, eu nu am de unde sa stiu, este cel putin de rasul curcilor. Si, da, Liviu Dragnea a fost pana de curand protejat din plin de "sistem", sau "binom".

Intrebarea care nu se pune este: "DE CE?"
Care a fost interesul ca Liviu Dragnea sa urce linistit pana in cele mai inalte functii in stat si in partid, cu toate problemele din trecut neclarificate? Eu sunt convins ca nu din dragoste pentru PSD. Ba chiar dimpotriva“, a scris Ivan pe Facebook. 

Ferma de porci Salcia din judeţul Teleorman, deţinută de Valentin Ştefan Dragnea, fiul liderului PSD, Liviu Dragnea, este una dintre societăţile la care joi dimineaţă procurorii au făcut percheziţii în dosarul de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 9 milioane de euro.

Ferma Salcia, al cărei obiect principal de activitate este creşterea porcilor, are 240 de angajaţi. În 2015, a înregistrat un profit de 89.265 lei la o cifră de afaceri de 39,5 milioane lei, iar anul trecut a avut afaceri de 34,2 milioane lei şi un profit net de 52.255 lei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite