Politică

articolul anterior articolul urmator

Cătălin Ivan, europarlamentar PSD: Suntem ţara cu cea mai săracă populaţie şi cei mai bogaţi politicieni

9
3 Nov 2017 22:35:06
Autor: News.ro
Cătălin Ivan, europarlamentar PSD/ Foto: Catalinivan.ro
Cătălin Ivan, europarlamentar PSD/ Foto: Catalinivan.ro

România este ţara cu cea mai săracă populaţie şi cei mai bogaţi politicieni, a declarat, vineri, europarlamentarul Cătălin Ivan. El a adăugat că ţara noastră are cei mai prost plătiţi lucrători din UE şi sindicate care nu pot negocia contracte colective de muncă, precizând că s-a ajuns la o astfel de situaţie din cauza „corupţiei endemice”.

"Mă interesează prea puţin cine ajunge la puşcărie şi câţi ani stă acolo. Mă interesează ca banii furaţi să fie recuperaţi şi aici am o iniţiativă în Parlamentul European pe recuperarea banilor scoşi în afara Uniunii Europene. Vorbim de ţara cu cea mai săracă populaţie din UE şi poate cu cei mai bogaţi politicieni. Vorbim de efecte sociale foarte grave. Vorbim de lipsa banilor pentru şcoli, spitale, investiţii, categorii tot mai defavorizate”, a declarat europarlamentul Cătălin Ivan, în cadrul dezbaterii organizaţiei RoAction, „România la vedere” Acţiunile la purtător – sursă de devalizare a fondurilor publice”.

Europarlamentarul a adăugat că procesul de depopulare a României este cel mai grav din UE şi chiar din lume, după ţările aflate în conflict.

„În afară de ţările unde există un război civil sau sunt angrenate într-un război cu alte state, din România pleacă cei mai mulţi cetăţeni. În fiecare oră pleacă nouă români”, a subliniat Cătălin Ivan.

De asemenea, el a adăugat că ţara noastră are muncitorii cei mai prost plătiţi din UE, precum şi sindicate care nu pot negocia contracte colective de muncă, iar la aceste situaţii s-a ajuns din cauza „corupţiei endemice”.

„Avem lucrătorii cei mai prost plătiţi din toată UE. Avem sindicate cărora li s-a amputat capacitatea de a negocia contracte colective de muncă printr-o lege dată de Parlamentul României în 2010, dar care nici până astăzi nu a fost reparată. Dacă ar fi să arătăm o singură cauză, să punem o singură etichetă cum s-a ajuns aici, nu există decât una: corupţia endemică”, a spus europarlamentarul.

Dezbaterea organizată de RoAction a vizat iniţiativa cetăţenească de modificare a Legii societăţilor nr. 31/1990, astfel încât să fie eliminate acţiunile la purtător. Proiectul de lege a fost publicat în Monitorul Oficial în 25 octombrie, iar acum sunt necesare 100.000 de semnături pentru a deveni propunere legislativă şi să ajungă în Parlament.

Potrivit RoAction, în prezent în România funcţionează 384 de societăţi care au acţiuni la purtător, iar cele mai multe sunt conectate la bani publici. Organizaţia susţine că prin acţiunile la purtător societăţile comerciale pot deturna cel mai uşor banii publici, pentru că pot trece de la o persoană la alta fără limitări sau confirmări, facilitând, astfel, evaziunea fiscală.

Membrii organizaţiei subliniază faptul că sunt deja state care au interzis acţiunile la purtător, precum Belgia, în 2008, Cehia, în 2013, Cipru, Malta, Marea Britanie, în 2015.

La dezbaterea de vineri au participat europarlamentarul Ana Gomes, Irina Lonean de la Transparency International, fondatoarea Funky Citizens Elena Calistru, jurnalista Rise Project Ana Poenariu, Raluca Feher, de la Frontline Club Bucharest, vicepreşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), Ciprian Bogdan şi Victoria Stoiciu, Friedrich-Ebert-Stiftung.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

🖕
3.11.2017, 23:05:42

Las' că după ce pune PSDAlde mîna pe tot sistemul de justiție desființează ei și corupția! Îl cred pe europarlamentarul PSD după ce-mi spune suma veniturilor salariale ale lui Dragnea și suma averii lui totale.

0 (2 voturi)
CRISTIAN MIHAI VIRVOREA
4.11.2017, 06:31:18

Crapa ranza in tine ca nu esti si tu in randul lor...

-3 (3 voturi)
Shenghen Alikianos
4.11.2017, 08:46:40

E logic. Bogatia unora se cladeste pe saracia si suferintele altora. Politicienii din Romania post decembrista sunt de o incompetenta, ignoranta, aroganta si lacomie inspaimantatoare. Lipsa de actiune a oamenilor onesti le permite acestor imbecili sa devina bogati. Vad multi natarai care isi exprima admiratia fata de aceste lepadaturi pe forumuri.

+2 (2 voturi)
emil albu
4.11.2017, 11:06:06

Si cum s-au imbogatit oare??Din salariu sau din mosteniri de peste mari si tari!!!Majoritatea populatiei care a ramas in tara traiesc de azi pe miine si nu mai au nici o speranta de mai bine!!

+2 (2 voturi)
Tăunu
4.11.2017, 12:49:48

Democraţie = JAF, JAF, JAF ...

0 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările