Cãtãlin Ivan: "Sunt dezamãgit de atitudinea celor din PDL şi UDMR, ne fac de râs pe toţi"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan
Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan

Liderul de grup al eurodeputaţilor PSD din Parlamentul European (PE), Cãtãlin Ivan, a declarat marţi searã, dupã votul negativ din plen privind candidatura lui Leonard Orban pentru Curtea de Conturi Europeanã, cã inclusiv colegii din Partidul Popular European (PPE) ai celor din PDL nu înţelegeau de unde provine înverşunarea lor împotriva nominalizãrii României, transmite Agerpres.

'Dacã delegaţiile PDL şi UDMR ar fi votat pentru candidatura României, nu mai spun sã nu fi fãcut lobby împotrivã, România ar fi ieşit onorabil din situaţia asta. Din pãcate, suntem iarãşi arãtaţi cu degetul, se uitã toţi cruciş la noi şi nu înţeleg de ce facem politicã în modul ãsta urât, necivilizat, total neeuropean. Am vorbit cu colegi din PPE, colegi ai celor din PDL, şi nu înţelegeau de ce atâta înverşunare, când ştiu cu toţii cã este dreptul guvernului statului membru sã nominalizeze şi niciodatã n-au fost probleme la astfel de nominalizãri', a declarat Cãtãlin Ivan pentru Agerpres.

'S-au mobilizat foarte bine ca aceastã candidaturã a României sã fie blocatã şi în comisie, şi în parlament, profitã de faptul cã în acest moment PPE are mai multe voturi decât avem noi ºş cu liberalii şi ãsta este deznodãmântul. Au creat un scandal foarte mare şi urât în jurul domnului Orban şi mulţi au preferat sã nu se bage în acest scandal şi sã voteze împotrivã tocmai pentru cã nu vor sã se implice. Aşa ştim noi sã facem politicã, e greu de înţeles pentru cei din Europa', a adãugat liderul de grup al europarlamentarilor PSD.

El a mai precizat cã este dezamãgit de atitudinea celor din PDL şi UDMR.

'Modul ãsta mizerabil de a gândi politica ne face de râs ca ţarã în Europa. Nu e de conceput, nicio altã delegaţie dintr-un alt stat membru nu se comportã aşa. Am ajuns sã fim arãtaţi cu degetul', a mai spus Cãtãlin Ivan.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite