Cătălin Predoiu, premierul „din umbră“ al României vine, de la ora 11.00, la Adevărul Live. Aşteptăm întrebările dvs.

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Predoiu FOTO Arhiva Adevărul
Cătălin Predoiu FOTO Arhiva Adevărul

Prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu, este invitat, marţi, de la ora 11.00, la „Adevărul Live“ unde va discuta cu jurnaliştii Ioana Lupea şi Dan Marinescu despre cele mai stringente probleme de pe scena politică românească, precum Roşia Montană, noul Cod Rutier şi gestionarea câinilor maidanezi.

INTRĂ ÎN DISCUŢIE şi urmăreşte emisiunea în modulul Adevărul Live

Cum şi pe ce criterii au fost numiţi miniştrii din Guvernul din umbră al PDL, şansele de unificare ale dreaptei şi relaţia cu Traian Băsescu sunt alte subiecte care vor fi dezbătute în cadrul emisiunii de azi de la „Adevărul Live“. 

În 23 septembrie, PDL a anunţat guvernul din umbră, condus de Cătălin Predoiu. Fostul ministru al Justiţiei din timpul guvernărilor Boc şi Ungureanu a fost adus de preşedintele partidului pentru a compensa pierderile de imagine ale PDL după Congresul din primăvară.

Din echipa lui Predoiu vor mai face parte nume cu state vechi în partid, Anca Boagiu, Sulfina Barbu, Gheorghe Ialomiţianu, Alexandru Nazare sau Claudia Boghicevici, oameni care au şi condus ministere. Lor li s-au alăturat nouă lupi tineri, printre care Sorin Moldoveanu, liderul organizaţiei de tineret, Raluca Turcan, Andreea Paul, Marinică Dincă şi Alin Tişe, care au pus serios umărul la propulsarea lui Blaga în fruntea partidului. Un alt nume proaspăt este Gheorghe Ştefan, propus pentru Ministerul Agriculturii. Acesta nu este însă „Pinalti”, primarul din Piatra Neamţ, ci vicepreşedintele PDL pe probleme de agricultură.


În echipa ministerială şi-au mai făcut loc apropiaţi ai democrat-liberalilor: politologul Radu Carp, propus pentru Externe, şi chirurgul Dragoş Şerban, căruia i s-a promis Ministerul Sănătăţii. După ce a bătut palma cu Vasile Blaga pentru un loc eligibil la alegerile europarlamentare, Monica Macovei a primit un loc şi pe lista posibililor miniştri, urmând să i se atribuie portofoliul Justiţiei. Democrat-liberalii au stabilit şi trei secretari de stat la Ministerul Muncii, Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei, locuri care să fie ocupate de Maria Moţa, Cristina Dobre şi Adrian Miroiu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite