Cătălin Predoiu se delimitează de candidatul PNL la Primăria Sectorului 4: Sava este în afara campaniei mele. Este maximum ce pot face

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Răsvan Sava preferă să se afişeze în campanie cu Cristian Popescu Piedone FOTO mondonews
Răsvan Sava preferă să se afişeze în campanie cu Cristian Popescu Piedone FOTO mondonews

Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Predoiu, a arătat că asocierea lui Răsvan Sava, candidatul PNL la Primăria Sectorului 4, cu fostul edil Cristian Popescu Piedone nu este un motiv de excludere din partid, însă Sava este plasat în afara campaniei sale electorale şi mai mult nu poate face. Sava a fost sngurul candidat de Sector care a lipsit de la dezbaterea electorală cu candidaţii la Primăria Capitalei.

Într-o dezbatere organizată de Grpul pentru Dialog Social (GDS), candidatul USB la Primăria Generală, Nicuşor Dan i-a arătat contracandidatului său de la PNL, Cătălin Predoiu un ziar distribuit de candidatul liberal la Sectorul 4, Răzvan Sava, în care apare alături de Cristian Popescu-Piedone. „I-aţi cerut domnului Sava să nu se mai afişeze cu Piedone şi azi domnul Sava a pus în toate cutiile poştale acest ziar“, a spus caniddatul USB, potrivit news.ro.

În replică, Predoiu a spus că nu poate fi dat afară din partid, dar că Sava este în afara campaniei sale. „Este foarte adevărat, dar ceea ce arătaţi dumneavoastră nu este o infracţiune ca să îl dau afară din partid. Domnul Sava este în afara campaniei mele. Este maximum ce pot să fac din poziţia de candidat“, a spus Predoiu.

Răzvan Sava, candidatul PNL pentru Sectorul 4, se îndepărtează tot mai mult de colegii săi liberali din cauza asocierii cu Cristian Popescu-Piedone, fostul edil de la Primăria Sectorului 4. În ultimele săptămâni, Sava a apărut tot mai des alături de Piedone, candidat al PPUSL pentru Consiliul Local la Sectorul 4, fostul edil al primăriei din acest sector afirmând că-l susţine pe liberal pentru funcţia de primar. 

O parte dintre liberali s-au declarat nemulţumiţi de asociere, însă au exclus posibilitatea retragerii sprijinului politic lui Sava. „Eu am avut o discuţie cu Sava, directă şi onestă. I-am spus-o şi dânsului că mie mi se pare o alăturare nefericită, motiv pentru care cred că orice fel de discuţie ulterioară nu-şi mai are locul. Nu se pune problema excluderii domnului Sava, nu se pune problema distanţării de candidatul Răzvan Sava, îl susţinem în continuare, dar credem că a respecta opinia conducerii partidului este esenţial şi pentru domnia sa“, a comentat Gorghiu reapariţia lui Sava alături de Piedone.

Prima concretizare a nemulţumirii publice faţă de gestul lui Sava a fost chiar absenţa candidatului liberal de la Sectorul 4 la dezbaterea la care a participat Predoiu luni seară, la Antena 3. Şeful PNL Bucureşti i-a avut în echipa sa pe ceilalţi cinci candidaţi la primăriile de sector, pe Ciprian Ciucu, primul de pe lista consilierilor pentru CMGB, precum şi pe Cristian Buşoi, vicepreşedine al PNL.

Sava nu răspunde

„Nu este neapărat o mare nemulţumire faţă de Sava şi ieşirea sa pe stradă cu Piedone. Nu pică prea bine la imagine publică, dar asta e. Totuşi, când s-a făcut lista cu persoanele care merg s-a optat pentru renunţarea la el. Erau pe lista Ciprian Ciucu, viitorul nostru viceprimar, Buşoi, unul dintre responsabilii de campania pe Bucureşti, iar lista a fost completată de alţi cinci oameni, în acest caz fiind candidaţi la sectoare. Sava a rămas afară şi din cauza unor retincenţe ale sale faţă de apariţia la TV“, au explicat surse politice. 

De altfel, retincenţa lui Sava faţă de mass media a fost prezenţă şi în momentul în care a fost contactat pentru a-şi exprima punctul de vedere referitor la neincluderea sa în echipa Predoiu. În primă fază, candidatul liberal a respins apelurile jurnaliştilor „Adevărul“ pentru ca, după ce a cerut trimiterea întrebărilor prin mesaje telefonice, să refuze să dea vreo declaraţie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite