Cătălin Predoiu: Nu sunt preocupat de poziţia de lider unic al PNL. Sunt convins că se va găsi cea mai bună formulă politică pentru conducerea partidului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul PNL pentru Primăria capitalei, Cătălin Predoiu, a precizat, în cadrul unui interviu acordat pentru News.ro, că nu se gândeşte pentru moment la funcţia de lider al partidului în contextul în care după alegerile locale din iunie ar putea avea loc un Congres PNL. Ţinta principală a acestuia este fotoliul de edil al Bucureştiului şi obţinerea unui procent bun.

Predoiu a vorbit în interviul acordat şi despre ceea ce se va întâmpla în PNL, după alegerile locale. Acesta susţine că se va găsi cea mai bună formulă pentru PNL, în următoarele luni, pentru a aborda alegerile generale, şi menţionează că nu este preocupat de poziţia de lider al partidului, ţinta sa fiind câştigarea funcţiei de primar general al Capitalei. 

„Eu sunt convins că se va găsi cea mai bună formulă pentru PNL, în următoarele luni, pentru a aborda alegerile generale, după alegerile locale. Nu sunt preocupat de această poziţie. Ceea ce mă preocupă este să câştig primăria Capitalei, prin votul bucureştenilor, să încep reformarea administraţiei Primăriei Generale şi rezolvarea problemelor concrete pe care le au bucureştenii. În acelaşi timp, să continui munca la filiala PNL Bucureşti, pe care mi-o doresc un centru de excelenţă politică, să cresc o nouă generaţie de lideri politici pe care să îi lansez pe scena publică, pe prima scenă politică a ţării“, a declarat candidatul PNL pentru Capitală. 

Liberalul a punctat şi faptul că îşi va asuma rezultatele pe care le va obţine formaţiunea sa în aceste alegeri. „Mi-am asumat de când am intrat la filiala Bucureşti să preiau reforma acestei filiale, să avem rezultate. Sunt bucuros că am reuşit deja să realizăm câteva lucruri importante. În primul rând, am unificat filiala: conducerile de sectoare sunt unificate, Biroul Politic al Municipiului Bucureşti este unificat. Am restrâns aceste structuri“, a adăugat Predoiu 

Reprezentantul liberalilor în cursa pentru Capitală a subliniat că va avea o campanie în care nu va ataca sub „centură“. „Am respect pentru toţi contracandidaţii mei dar, în acelaşi timp, ştiu că am experienţa necesară să conduc Primăria Generală. Aici nu este vorba de o meserie ca oricare alta, e vorba de anumite abilităţi, dexterităţi, aptitudini pe care niciunul dintre ceilalţi candidaţi nu le pot prezenta, cu tot respectul pentru ei, aşa cum le prezint eu", a mai spus Predoiu pentru News.ro

Cătălin Predoiu a enumerat principalele probleme aflate în atenţia sa, care trebuie rezolvate imediat după 5 iunie, prima fiind nevoia de reformare a Primăriei Capitalei, care înseamnă eficientizarea activităţii, transparentizarea ei şi punerea primăriei în contact cu cetăţenii, combaterea, la rădăcină, a corupţiei şi gestionarea corectă a banului bucureşteanului. Potrivit liberalului, o altă mare problemă a Bucureştiului este traficul, iar aici este nevoie de colaborare cu Guvernul, pentru rezolvarea acelor aspecte care ţin de centura Capitalei, de finalizarea proiectelor la metroul din Drumul Taberei. A treia problemă este, în opinia lui Predoiu, siguranţa construcţiilor. Candidatul PNL acuză majoritatea PSD că a impus legea 282 din 2015, ”un tun mascat imobiliar", pentru clientela PSD, pentru că a blocat consolidararea clădirilor cu risc seismic, iar mulţi comercianţi au fost nevoiţi să părăsească spaţiile comerciale aflate în astfel de clădiri.  

Citeşte şi: 

Adevărul Live. Cătălin Predoiu: Dacă vrem să unificăm dreapta, trebuie să mă votaţi pe mine. Să nu risipim voturile

Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Predoiu, a vorbit, la Adevărul Live, despre proiectul său pentru Bucureşti, despre lupta cu Gabriela Firea şi cu Nicuşor Dan, dar şi despre viitorul său politic în condiţiile în care va pierde alegerile locale. Cătălin Predoiu le cere bucureştenilor să voteze pragmatic, adică pe el, pentru că e singurul candidat care o poate învinge pe Gabriela Firea, deci poate să oprească „pandelizarea“ Capitalei.

Predoiu: „Trebuia să verificăm mai cu atenţie declaraţiile lui Marian Munteanu; unele îmi erau necunoscute”

Cătălin Predoiu, candidat a PNL la Primăria Generală, a declarat, marţi, la B1, că liberalii ar fi trebuit să verifice mai atent declaraţiile făcute de către Marian Munteanu în anii 90, adăugând însă că acesta a tratat în mod ”rezonabil” candidatura sa din partea PNL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite