Cătălin Predoiu, propunerea pentru premier al guvernului alternativ al PDL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu este propunerea pentru premier al guvernului alternativ al PDL. Anunţul a fost făcut, luni, de liderul democrat-liberal Vasile Blaga.

Blaga a precizat că Biroul Permanent Naţional al PDL a decis să îl nominalizeze pe Cătălin Predoiu pentru a coordona activitatea guvernului alternativ al partidului. Decizie urmează să fie validată de Colegiul Director, care se va reuni în august.

Vasile Blaga a mai spus că guvernul alternativ al PDL are un regulament de funcţionare aprobat de CNC al partidului şi a precizat că propunerile pentru funcţiile de miniştri vor fi făcute de comisiile de specialitate ale partidului.

Întrebat dacă nominalizarea lui Cătălin Predoiu ca premier al guvernului alternativ ar exclude posibilitatea ca Predoiu să fie şi candidatul democrat-liberalilor la prezidenţiale, Blaga a răspuns: "Nu are nicio legătură una cu alta. Vom avea un proces pentru desemnarea candidatului la prezidenţiale. Din octombrie va începe acest proces".

La rândul său, Cătălin Predoiu a precizat că "detaliile tehnice" şi numărul de ministere din guvernul alternativ vor fi discutate pe parcursul verii.

Predoiu speră ca la începutul lunii septembrie să aibă stabilită componenţa acestui guvern.

Democrat-liberalii s-au reunit sâmbătă, în Consiliul Naţional de Coordonare (CNC), pentru a-l înscăuna pe Cătălin Predoiu în funcţia de prim-vicepreşedinte. Lucrurile au decurs previzibil pentru fostul ministru al Justiţiei în Guvernele Tăriceanu, Boc şi Ungureanu. Cu 552 de voturi „pentru“  şi doar 8 „împotrivă“, Cătălin Predoiu a devenit prim- vicepreşedinte al PDL, la numai o zi după ce a fost cooptat în partid, iar Colegiul Director a votat în unanimitate creşterea numărului de prim-vicepreşedinţi ai partidului de la 4 la 5. Astfel, el a devenit cel de-al cincilea locotenent al lui Vasile Blaga, alături de ceilalţi patru prim-vicepreşedinţi: Anca Boagiu, Andreea Paul, Liviu Negoiţă şi Dorin Florea.

În primul său discurs în calitatea de membru în bordul de conducere al PDL, Predoiu şi-a dezvăluit o parte din obiective: trimiterea USL în opoziţie şi unirea taberelor din interiorul PDL.

„Sunt astăzi aici pentru că nu mai pot să stau şi să mă uit când ţara noastră e făcută praf în fiecare zi de iresponsabili care în loc de cap au un televizor, în loc de inimă au un portofel şi în loc de suflet au un sac cu miştocăreli. USL este un accident istoric şi noi avem obligaţia morală să-i oprim. (..) Nu sunt al niciunei tabere. Vin să încerc să unesc aceste tabere. Dacă rămânem separaţi suntem slabi, dacă ne unim, PDL nu are adversar în România“, a spus Predoiu în primul său discurs. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite