Câte semnături din campania „Fără penali“ au fost validate, din peste 1 milion strânse. „Se exercită o presiune extraordinară“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Semnăturile au ajuns la CCR
Semnăturile au ajuns la CCR

Iniţiativa ''Fără penali în funcţii publice'' ajunge joi la Curtea Constituţională, urmând să fie depuse cele 850.000 de semnături validate de primăriile din ţară, a anunţat preşedintele USR Dan Barna.

„Astăzi, iniţiativa «Fără penali» va fi transmisă la Curtea Constituţională. Am depus 850.000 de semnături validate de către primăriile din ţară. Mai erau aproape 100 de localităţi în care primarii au refuzat din diverse motive să ne elibereze semnăturile, iar în acest context în care statul de drept este atacat fără precedent, în acest context în care vedem că şi asupra Parchetelor se exercită o presiune extraordinară, în acest context în care tocmai l-am văzut ieri pe Liviu Dragnea eliminând ideea că acea Curte specială pentru magistraţi ar putea să fie eliminată astfel cum solicită Comisia de la Veneţia, considerăm că este momentul ca iniţiativa «Fără penali» să meargă mai departe”, a precizat Barna, la Parlament.

El a spus că i-a transmis preşedintelui Iohannis această informaţie şi i-a solicitat sprijin în acest sens.

„I-am transmis şi preşedintelui această informaţie că ne dorim un sprijin şi din partea domniei sale pentru ca această iniţiativă să ajungă la referendum, să intre în procedură parlamentară şi să ajungă la referendum”, a adăugat liderul USR.

Potrivit acestuia, USR se va adresa cu procese individuale primarilor care au încălcat legea, refuzând validarea semnăturilor.

„Din aceste considerente, astăzi depunem la Curtea Constituţională cele aproape 850.000 de semnături pentru a împinge mai departe procesul, urmând să ne adresăm cu procese individuale primarilor care refuză pe diverse motive să respecte legea până la urmă. Judeţele Suceava, Neamţ şi Vrancea sunt judeţele fruntaşe cu peste cinci - şase localităţi ale căror primari au refuzat efectiv să valideze aceste semnături sau să restituie semnăturile. Deci este o încălcare flagrantă şi explicită a legii luată pe nume personal”, a mai spus Dan Barna.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite