Politică

articolul urmator

Câteva concluzii după modificarea Codului penal. De ce Dragnea va fi mire, nu deţinut

73
24 Apr 2019 19:22:07
Sebastian Zachmann
Liviu Dragnea Foto INQUAM PHOTOS / Octav Ganea
Liviu Dragnea Foto INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

Câteva concluzii de la şedinţa Parlamentului în care PSD a modificat Codul penal cu dedicaţie pentru Liviu Dragnea

• Liderul PSD a renunţat la orice aparenţă de bun-simţ. Deşi putea să se abţină sau să lipsească din plen (după cum obişnuieşte), Liviu Dragnea a fost prezent şi a votat. Astfel, deputatul Dragnea a votat pentru salvarea condamnatului Dragnea, căci modificările la Codul penal vor omorî dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman, în care a primit 3 ani şi jumătate cu executare în primă instanţă. Pe scurt, inculpatul Dragnea a fost achitat de instanţa supremă numită PSD-ALDE-UDMR-minorităţi, grupurile politice care au ciuntit legislaţia penală.

• Prin votul de miercuri, Dragnea se salvează singur de puşcărie, deci baronii locali au rămas iar cu buza umflată aşteptând ordonanţa de amnistie şi graţiere, care nu va mai veni niciodată. Ce interes mai are liderul PSD să forţeze o ordonanţă de urgenţă, când dosarul său e rezolvat?

Cifrele votului confirmă că PSD şi ALDE nu mai au majoritate la Camera Deputaţilor. Pe scurt, UDMR şi minorităţile naţionale l-au salvat din nou pe Dragnea, exact cum au procedat şi la moţiunea de cenzură din 2017, când Dragnea l-a dat jos pe Sorin Grindeanu. Primarii maghiari şi centrele minorităţilor naţionale vor primi în schimb bani de la Ministerul Dezvoltării.

• Doi dintre „disidenţii“ PSD, Corina Bogaciu (din tabăra Firea-Pandele) şi Andrei Alexandru (prieten cu Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor) au votat Codul penal, deşi oficial sunt în tabăra lui Ponta.

• Nicu Niţă, deputat PSD de Brăila, fieful lui Mihai Tudose, a votat împotriva modificărilor la Codul de procedură penală, fiind singurul PSD-ist care a ieşit din rând. Însă când a venit vorba de Codul penal, hăcuit cu dedicaţie pentru Dragnea, Niţă a votat „pentru“. „A fost o eroare a sistemului electronic. Cred că am băgat cartela mai devreme. A fost o greşeală şi am explicat asta şi liderului de grup. Mi-am cerut scuze”, a explicat Nicu Niţă momentul penibil, pentru hotnews.ro.

• Corneliu Bichineţ, deputat PMP de Vaslui, deci teoretic în Opoziţie, a votat cot la cot cu PSD. Dumitru Buzatu, liderul PSD Vaslui şi al judeţelui, îl aşteaptă acasă cu masa întinsă.

• Ana Birchall, numită ministru interimar al Justiţiei, a votat, ca deputat, pentru masacrarea Codul penal. Birchall e deputat PSD tot de Vaslui, deci a votat în acord cu tandemul Buzatu-Bichineţ.

• Ce urmează? Opoziţia va contesta Codul penal la CCR, dar şansele de reuşită sunt zero. Modificările operate de PSD sunt imorale, dar constituţionale. Nimeni nu poate opri intrarea în vigoare a noilor prevederi. Vă puneţi speranţa într-o condamnare pe 20 mai, când are Dragnea termen la Curtea Supremă? Judecătorii nu se vor pronunţa înainte ca modificările din Codul penal să fie promulgate, potrivit unei cutume judiciare. Deci, în toamnă, Dragnea va fi mire, nu deţinut.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

73 Comentarii

Radu Mircea
24.04.2019, 19:44:03

# lntrebarea este domnule Zachmann in ce au constat cei 30 de arginti ai vinzarii ungurilor , tocmai astazi cind acu' vreo 2.000 de ani luda il vindea pe Cristos cu aceasi lejeritate tot in miercurea mare . Ca este o vinzare nu incape indoiala , pina mai ieri sefu' UDMR era convins ca nu va vota modificarile . Ce ti-e si cu politica asta ......

+16 (20 voturi)
Stan Toma
24.04.2019, 20:08:03

Nici vorbă de plata unor argintii . La un esecher politic cu o asemenea încărcătură pandemica penala era de așteptat votul care a ieșit.

+8 (12 voturi)
Iulian Arion
24.04.2019, 20:23:29

Alte aspecte endemice ale abolirii abuzului in exercitarea functiei publice: - suprareglementarea in domeniul constructiilor la presiunea cohortelor de paraziti cu diploma universitara (functionari de la inspectoratul in constructii, ordinul arhitectilor, asociatiile profesionale ale inginerilor constructori, mumucii din primarii) dezlantuie un atac furibund asupra ciobanilor care nu au autorizatie pentru saivan (constructie din lemn si paie pentru adapostirea oilor in timpul iernii), desi este situat in extrvilanul rural. Prada sigura au devenit si taranii care au solarii in extravilan, utilizate doar in anotimpul rece, tot pentru ca n-au proiect. Urmatorul pe lista sunt eu cu closetul in livada. Ce inseamna autorizatie de constructie? 1. Studiu geotehnic. Este o compunere in care scrie ca, in cel mai nefericit caz, rezistenta admisibila a solului de 1 Kg/cm2 permite realizarea saivanului, closetului, sopronului pentru adopostirea recoltei impotriva ploii inainte de a o duce la achizitii. 2. Proiect realizat de un arhitect si aprobat de un alt parazit cu diploma, dar "acreditat" de MLPAT. 3. Aviz de la ISU, Inspectoratul pentru constructii, mediu etc. Chestiunea nu este obtinerea ci timpul si banii care trebuie platiti. Toate astea pentru ca legea spune ca "orice constructie" trebuie sa fie autorizata, inclusiv constructiile provizorii anexe ale exploatatiilor agricole extravilane. Ce-i de facut? 1. Scoaterea de sub incidenta legii a saivanelor realizate din lemne, baloti si protejate cu folie impermeabila. Asta inseamna constructiile provizorii, care nu sunt realizarte pe fundatie continua, nu au structuri din zidarie si sunt realizate in extravilan ca anexe ale exploatatiilor agricole. 2. Ca regula, acolo unde UE nu a emis o directiva, autoritatilor de reglementare sa li se interzica initiativa de a reglementa. Exista un apetit de nestavilit in suprareglementare din dorinta de percepe taxe de autorizare si a aplica amenzi consistente, din care isi stabilesc salarii mult peste cele ale presedintelui, achizitioneaza autovehicule grele, scumpe din import, "creaza locuri de munca" pentru neamuri, zubizarete, "bugeteaza" sume enorme pentru protocol si protocoale, chermeze, bairamuri.

+7 (9 voturi)
kitty kat
24.04.2019, 19:52:24

"Pentru cå poate!". Åsta e råspunsul potrivit. A fåcut pact cu minoritåtile ca så scape de puscårie. Ce le-o fi promis oare maghiarilor?

+10 (12 voturi)
M Costi
24.04.2019, 20:14:33

@Sebastian Zachmann - "Obsesia" Dragnea va streseaza ! (Peste jumatate din articolele din Adevarul , din ultimii doi ani , sunt despre Dragnea. Inainte de Dragnea in ...colimatorul Adevarului a fost Ponta , acum reevaluat , reabiitat si intens citat !) Cu Dragnea in minte va treziti , cu Dragnea in cap treceti ziua , cu Dragnea in gand va culcati , pe Dragnea il visati ...! Insa , este o veche vorba : " De ce ti-e frica , de aia nu scapi !"

-11 (17 voturi)

Vezi toate comentariile (73)

Modifică Setările