Cazanciuc, despre sesizarea Guvernului la CCR: E scrisă de nejurişti. Nu cred că are vreo şansă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele interimar al Senatului Robert Cazanciuc este de părere că sesizarea la CCR a unui conflict între Guvern şi Parlament făcută de Executiv nu are nicio şansă la Curtea Constituţională. Senatorul PSD a adăugat că nu trebuie suspendată procedura parlamentară, iar votul pe moţiunea de cenzură va fi stabilit marţea viitoare.

„Cred că dacă vom avea o decizie a Curţii după ce Guvernul Orban o să cadă, Curtea o să aibă în vedere acest lucru şi va aprecia cu privire la eventualele măsuri tranzitorii. Dar nu cred că se va întâmpla acest lucru. Am primit astăzi (vineri – n.r.) la Senat moţiunea depusă de PNL pentru punct de vedere. E scrisă de nejurişti, ca să fiu elegant. Condiţiile legale au fost îndeplinite. Numărul de senatori şi deputaţi, numărul de semnatari, procedurile au fost respectate. A fost citită moţiunea. Urmează şi votul. Deci nu e niciun punct de vedere”, na afirmat Robert Cazanciuc, vineri la sediul PSD.

Întrebat dacă nu cumva ar trebui suspendată procedura de vot, social-democratul a răspuns: „Nici vorbă. Procedura se durelează în continuare. O să stabilim un calendar în care o să avem votul. Procedura nu trebuie suspendată în niciun caz. Dar nu cred că are vreo şansă această sesizare făcută de PNL pentru că textul fundamental cere puţine condiţii, iar condiţiile au fost îndeplinite. Niciunul dintre semnatarii moţiunii nu a semnat o altă moţiune care să fi fost respinsă. Aşa că suntem într-o altă sesiunea decât cea trecută, o sesiune extraordinară de sine stătătoare. Nu e nicio problemă cu Legea fundamentală”.

El a mai precizat că „suntem într-o altă sesiune decât cea trecută, o sesiune extraordinară de sine stătătoare” şi că „nu e nicio problemă cu Legea fundamentală”.

Cazanciuc a spus că va fi marţea viitoare stabilit votul pe moţiune de cenzură.

„După cum ştiţi, e nevoie de acord politic pentru a avea numărul de voturi ca moţiunea să treacă”, a conchis Robert Cazanciuc.

Curtea Constituţională a stabilit ca până la 1 septembrie părţile implicate în conflictul juridic între Guvern şi Parlament, sesizat de Executiv din cauza depunerii moţiunii de cenzură în vacanţa parlamentară, să trimită punctele de vedere. Termenul şedinţei în care vor fi susţinute opiniile la CCR va fi decis la o dată ulterioară, arată anunţul instituţiei.

Guvernul a depus vineri, la Curtea Constituţională, sesizarea referitoare la existenţa unui conflict juridic de natură constituţională Guvern-Parlament în legătură cu moţiunea de cenzură iniţiată de PSD şi prezentată deja în Parlament în urmă cu o zi.

Şeful Cancelariei premierului Ionel Dancă a cerut PSD să aştepte decizia Curţii înainte de a stabili data votului la moţiune.

Guvernul reclamă, în sesizare, depunerea moţiunii de cenzură în perioada dintre sesiunile ordinare ale Parlamentului, cât şi convocarea unei sesiuni extraordinare având ca obiect numai prezentarea moţiunii de cenzură, precum şi încălcarea Constituţiei prin fragmentarea procedurii moţiunii de cenzură în mai multe sesiuni parlamentare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite