Cazul „Ana Birchall“

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu două-trei excepţii, s-a scris destul de puţin despre semnificaţia excluderii din PSD a doamnei Ana Birchall, până mai deunăzi una dintre marile starlete ale partidului.

Bine şcolită în străinătate, posesoare a unei diplome de licenţă în Drept obţinută la o universitate de top din Statele Unite, elegantă, prezentabilă, cu o situaţie materială mai mult decât înfloritoare (această din urmă însuşire nefiind însă nicidecum o excepţie în rândul aşa-zişilor social-democraţi, mulţi dintre ei deţinând averi considerabile, unele cu provenienţă cel puţin dubioasă, dar de care Doamne fereşte să vorbeşti fiindcă te alegi instantaneu cu acuzaţia de populism!), d-na Ana Birchall, născută Călin, lansată în politică de dl. Mircea Geoană, a făcut parte din mai multe guverne pesediste. A fost ministru al Afacerilor europene, a fost interimar la Justiţie. Cele mai recente funcţii ale doamnei Birchall au fost acelea de vicepremier şi de ministru al Justiţiei.

Din acest ultim post, prim-ministrul Viorica Dăncilă şi şleahta ei de semidocţi, de analfabeţi funcţionali, cu diplome universitare şi de doctori obţinute la universităţi de cartier, cu frecvenţă redusă ori ca urmare a unor plagiate dovedite, au încercat să o excludă prin august. Numai că preşedintele Klaus Iohannis a refuzat să semneze, pe motive strict constituţionale, cererea de revocare.

Marţea trecută, la capătul acelei jalnice psihodrame, cu aer de ceartă de mahala, cu lacrimi, acuzaţii, uşi trântite  prezentate drept şedinţa CExN al PSD, doamna Ana Birchall a fost exclusă din PSD. Motivul? În calitate de ministru al Justiţiei, d-na Birchall a vorbit... despre justiţie. O asemenea acuzaţie nu putea inventa decât mintiuca şi condiţia intelectuală altminteri bine intuită de dl. Claudiu Manda ot Craiova a d-nei Dăncilă. Carevasăzică s-a ocupat şi vorbit despre un domeniu pe care era însărcinată să îl gestioneze. În realitate, fosta membră PSD care, ce să vezi?, vorbeşte bine şi limba engleză, aceea care , după zicerile piticei intelectual Dăncilă, e folosită de toţi cei ce vor să denigreze România, unde mai pui că e bine văzută în SUA, era pe punctul să desfiinţeze Secţia specială. Aceea inventată de PSD şi de irespirabilii jurişti făcuţi pe puncte şi la apelul de seară, aşa cum sunt domnii Şerban Nicolae, Florin Iordache şi Eugen Nicolicea, în vederea intimidării procurorilor. Secţie gândită pe criterii gestapoviste şi având-o în frunte pe o anume doamnă Adina Florea, fiica unui pesedist de primă generaţie, un bătrânel cu o gândire comparabilă cu aceea a torţionarului Vişinescu.

Doamna Birchall a polemizat pe tema Secţiei speciale cu d-na Lia Savonea, preşedinta CSM, o insă cu simpatii pesediste clare. Amică la toartă cu o altă juristă garantată de PSD, tovarăşa Dana Gârbovan.

De fapt, doamna Birchall a cochetat cu deviaţionismul. Adică cu o atitudine care le provoca spaime mai marilor comunişti, de la Lenin şi Stalin la Gheorghiu-Dej şi Nicolae Ceauşescu. O atitudine pentru a cărei stârpire aceştia recurgeau  la procese-spectacol şi la execuţii.

Azi, doamna Dăncilă nu poate comanda condamnări la moarte. Dar mai are încă puterea de a ordona excluderi din partid. A făcut-o slujindu-se de cei pe care i-a numit mieros „colegii“. Cărora  le-a aprobat tacit acţiunea. Oare ce va spune respectiva insă când îi va veni şi ei rândul? Atunci când i se va decide descăpăţânarea.

Închei comentariul de astăzi cu precizarea că dezvăluirile în cascadă, tunetele şi fulgerele pe care le produce zilnic după excludere d-na Ana Birchall poate că sunt spectaculoase, însă nu o exonerează de răspunderea de a fi fost complice fărădelegilor comise de mai marii PSD în vremea în care partidul s-a aflat la guvernare.

Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro  şi pe blogurile adevărul.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite