Cazul Goţiu: mârlanii nu au compasiune

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Goţiu. FOTO Inquam Photos
Mihai Goţiu. FOTO Inquam Photos

Pumnul nu este un argument. Este expresia supremă a neputinţei raţiunii în faţa instinctului animalic. Un om loveşte atunci când raţional şi-a pierdut conştiinţa propriei umanităţi. Agresiunea fizică care l-a avut victimă pe senatorul Mihai Goţiu este un caz extrem de grav.

Gestul lui Mirel Palada este incalificabil, iar fostul purtător de cuvânt al Guvernului ar trebui condamnat penal pentru agresiune. Din acest punct de vedere, lucrurile sunt clare şi nu cred că avem prea multe de comentat.

Un alt aspect aş dori să evidenţiez pe acest subiect, şi anume, că sunt consternat de naivitatea domnului Goţiu în comportamentul de după incident. A căzut în plasa întinsă de Gâdea&Co şi s-a lăsat luat la mişto de propagandiştii Antenei 3. Nu vreau să reiau glumele proaste şi mitocăniile debitate în faţa telespectatorilor de Gâdea, Badea, Roşca Stănescu şi Ciuvică pe seama lui Mihai Goţiu, dar senatorul USR s-a băgat singur în gura lor. Comportamentul domniei sale a fost unul prostesc. Putea să refuze intervenţia telefonică de la Antena 3. Nu cred că şi-a imaginat vreodată că va fi compătimit sau sprijinit de Gâdea&Co, iar dacă a crezut asta dă dovadă de infantilism. Mai mult, după primele comentarii nelalocul lor ar fi trebuit să închidă telefonul. Nu înţeleg de ce nu a făcut asta şi nu înţeleg de ce a doua zi nu i-a pus la punct pe Gâdea&Co, printr-o postare pe Facebook sau o scrisoare deschisă adresată conduceri acestui post (chiar dacă, în acest caz, demersul ar fi fost inutil).

Dacă Mihai Goţiu l-ar fi lovit pe Mirel Palada, credeţi că subiectul devenea o băşcălie în emisiunea lui Gâdea?

Episodul recent, care i-a avut ca protagonişti pe senatorul Mihai Goţiu şi Gâdea&Co este încă un exemplu că liderii USR nu găsesc înţelepciunea necesară pentru a rupe relaţia cu această televiziune toxică. Dacă Mihai Goţiu l-ar fi lovit pe Mirel Palada, credeţi că subiectul devenea o băşcălie în emisiunea lui Gâdea? Vă asigur că nu. Dimpotrivă, un astfel de incident ar fi dus la comentarii de genul: „Un soroşist loveşte un patriot român“, „Pumnul: noua doctrină a USR“ etc.

Cred că e timpul ca deputaţii şi senatorii USR, dar şi alţi parlamentari care mai au coloană vertebrală, să-şi reevalueze atitudinea faţă de Antena 3. Să nu mai privească apariţiile lor publice doar din punct de vedere electoral şi al audienţelor. Mârlănia nu trebuie certificată, încurajată şi propagată. E doar un sfat, însă, ceva îmi spune că mi-am bătut gura de pomană, iar studiourile Antenei 3 vor fi în continuarea frecventate de aleşii USR.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite