CCR amână dezbaterea pe sesizarea lui Iohannis pentru Codul de procedură penală pentru sfârşitul lui septembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea Constituţională a transmis miercuri că sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis pentru modificările aduse Codului de procedură penală va fi discutată şi dezbătută pe 25 septembrie. Potrivit unor surse, judecătorul raportor va fi Daniel Morar.

Curtea Constituţională a României a decis amânarea dezbaterii pe sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis pentru Codul de procedură penală la sfârşitul lunii septembrie, relatează G4media. Potrivit aceleiaşi surse, judecătorul raportor ar urma să fie Daniel Morar, fostul şef al DNA. 

Preşedintele Klaus Iohannis a contestat Codul de Procedură penală la CCR. Totodată, şeful statului i-a cerut lui Valer Dorneanu, preşedintele Curţii, ca termenul de dezbatere a sesizării de neconstituţionalitate să fie astfel stabilit încât opinia Comisiei de la Veneţia să poată fi valorificată. Comisia de la Veneţia ar urma să emită o opinie în septembrie pe modificarea codurilor penale din România.

Totodată, CCR va dezbate sesizarea Opoziţiei la Codul penal pe 17 septembrie, potrivit unor surse politice. Data fixată de CCR - abia peste două luni şi jumătate - a fost oarecum surprinzătoare, în condiţiile în care Curtea stabilea un termen de judecată cam într-o lună de la sesizare. Calendarul CCR îl ţine în tensiune pe Liviu Dragnea, care ar fi vrut ca noul Cod penal să intre în vigoare cât mai repede pentru a scăpa de emoţiile condamnării.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite