CCR dezbate sesizarea premierului Cîţu privind moţiunea de cenzură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CCR FOTO Arhivă
CCR FOTO Arhivă

Curtea Constituţională a României dezbate marţi sesizarea privind conflictul dintre Parlament si Guvern asupra moţiunii de cenzură depusă de USR PLUS şi AUR. Executivul reclamă mai multe nereguli cu privire la procesul de depunere a moţiunii de cenzură.

Premierul a reiterat luni, faptul că, în cazul în care CCR îi va da dreptate, preşedinţii celor două Camere ar trebui să îşi dea demsia. 

Guvernul a solicitat Curţii Constituţionale să constate existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlamentul şi Guvern, născut din încălcarea dispoziţiilor constituţionale cu privire la modul în care a fost iniţiată şi depusă moţiunea de cenzură USR PLUS - AUR, respectiv din încălcarea dispoziţiilor constituţionale cu privire la modul în care moţiunea de cenzură iniţiată şi depusă contrar Constituţiei a fost comunicată ulterior Guvernului.

În documentul semnat de premier, Ludovic Orban este acuzat că a încălcat prevederile constituţionale pentru că nu a comunicat Guvernului moţiunea în ziua în care a fost depusă şi pentru că ulterior a comunicat o moţiune „iniţiată şi depusă cu nerespectarea condiţiilor constituţionale privind numărul minim de semnături valide”.

Curtea Constituţională a decis dezbaterea sesizării în 28 septembrie,după Ccongresul PNL, lucru care a amânat debzaterea şi votul moţiunii de cenzură în plenul Parlamentului şi a stârnit nemulţumiri între parlamentarii celor două partide care au depus moţiunea de cenzură, după ce Birourile Permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţţilor au hotărât să aştepte decizia CCR. 

Liderul deputaţilor USR PLUS a anunţat că în cazul în care CCR va admite ca fiind neconstituţional modul de depunere al moţiunii de cenzură, partidul său va depune imediat o altă moţiune de cenzură. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite