CCR judecă în 12 februarie sesizările PSD referitoare la Legea bugetului de stat şi la Legea asigurărilor sociale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele CCR, Valer Dorneanu. FOTO Inquam Photos
Preşedintele CCR, Valer Dorneanu. FOTO Inquam Photos

Curtea Constituţională a stabilit, pentru 12 februarie, termen de judecată pentru sesizările depuse de Marcel Ciolacu şi Teodor Meleşcanu la Legea bugetului de stat pentru 2020 şi la Legea asigurărilor sociale.

CCR a anunţat, luni, că va judeca, în 12 februarie, sesizărle depuse de preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.

Astfel, CCR va judeca cererile de soluţionare a conflictelor juridice de natură constituţională dintre Guvernul României şi Parlamentul României cu privire la Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020 şi cererile de soluţionare a conflictelor juridice de natură constituţională dintre Guvernul României şi Parlamentul României cu privire la Legea bugetului de stat pe anul 2020.

Teodor Meleşcanu şi Marcel Ciolacu au sesizat, în decembrie 2019, Curtea Constituţională cu privire la adoptarea bugetului de stat şi a Legii privind asigurările sociale prin asumarea răspunderii.

În 23 decembre 2019, Guvernul şi-a asumat răspunderea în Parlament asupra bugetului de stat pe 2020, aceasta fiind o premieră.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite