Politică

articolul anterior articolul urmator

CCR a respins cererea Ancăi Dragu cu privire la existenţa unui conflict juridic între Guvern şi Parlament

2
20 Oct 2021 16:28:22
Autor: Maria Dinu
Anca Dragu FOTO Facebook
Anca Dragu FOTO Facebook

Curtea Constituţională a României a respins, cu unanimitate de voturi, cererea formulată de preşedintele Senatului, Anca Dragu, cu privire la existenţa unui conflict între Guvern şi Parlament cu privire la necesitatea unui vot de încredere al Legislativului, în urma demisiei miniştrilor USR PLUS din Guvernul Cîţu.

„În şedinţa din data de 20 octombrie 2021, Curtea Constituţională, cu unanimitate de voturi, a respins cererea formulată de preşedintele Senatului şi a constatat că nu există conflict juridic de natură constituţională între Guvernul României şi prim-ministrul României, pe de o parte, şi Parlamentul României, pe de altă parte”, a transmis CCR, potrivit unui comunicat de presă. 

Anca Dragu a sesizat CCR cu privire la un conflict între Guvern şi Parlament pe tema votului de încredere al Parlamentului pentru noul Guvern format după demisia miniştirilor USR PLUS.

„Trimit către CCR un al doilea document. Este o cerere de soluţionare a conflictului juridic de natură constituţională dintre Guvernul României şi prim-ministrul României pe de-o parte şi Parlamentul României, pe de altă parte. Aici solicit instanţei de contecios constituţional să constate existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Guvernul României şi primul-ministru pe de-o parte şi Parlamentul României pe de altă parte, născut din încălcarea dispoziţiilor constituţionale referitoare la obligativitatea obţinerii votului parlamentului în cazul remanieirii guvernamentale, efectuate după schimbarea compoziţiei politice a Guvernului. De asemenea, cer obligarea primului-ministru la a formula propuneri de miniştri şi a le înainta Parlamentului în vederea pronunţării asupra noii compoziţii politice a Guvernului”, spunea Anca Dragu.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Un cititor
20.10.2021, 16:48:14

"A treia zi dupa Scriptura"....nu mai conteaza. Pare un raspuns dat intentionat ...........in ac moment.

-12 (12 voturi)
Victor Reyes
20.10.2021, 19:39:59

Pentru placerea dumneavoastra, puteti monitoriza live activitatea postacilor antivaccinisti pe forumurile Adevarul, vizitand: https://telegra.ph/LIVE---Postaci-Antivaccin-Forumurile-Adevarul-10-20 Enjoy! [daca exista nume de antivaccinisti sarguinciosi care nu se regasesc in graficul respectiv, Vocea Mantuitorului asteapta sugestii]

+7 (7 voturi)
Modifică Setările