Politică

articolul anterior articolul urmator

CCR a validat referendumul pe Justiţie şi a respins toate cele cinci contestaţii

23
27 Jun 2019 13:00:53
Autor: Iulian Bîrzoi
FOTO Inquam Photos Octav Ganea
FOTO Inquam Photos Octav Ganea

Curtea Constituţională a României a valitat joi referendumul pe Justiţie din 26 mai, iniţiat de preşedintele Klaus Iohannis şi a respins toate contestaţiile referitoare la respectarea procedurii pentru organizare şi desfăşurare a referendumului.

Procedurile de desfăşurare a referendumului au fost corecte, au decis judecătorii CCR, citaţi de G4Media, care au constatat că „acest referendum are caracter consultativ” şi au respins toate cele cinci contestaţii.
 
Pe 12 iunie, judecătorii au amânat validarea referendumului pentru 27 iunie, pe motiv că la CCR fusese înregistrată o contestaţie în care se cerea infirmarea rezultatelor de la consultarea populară.

Până zilele trecute, CCR a primit alte patru constestaţii, dintre care una cerea anularea decretului emis de preşedintele Klaus Iohannis pentru organizarea referendumului.
 
O zi târziu, pe 13 iunie, preşedintele CCR, Valer Dorneanu, a trimis o solicitare Biroului Electoral Central (BEC) în care a cerut lămuriri referitoare la listele pentru referendum, întrebând, printre altele, de ce numărul votanţilor nu a fost identic la cele două întrebări. Răspunsul primit de acesta a fost situaţia se datorează unei „erori generate de formularea ambiguă a legii” privind organizarea şi desfăşurarea referendumului.
 
Printre lămuriririle cerute de Dorneanu s-au mai numărat şi motivul pentru care BEC a utilizat sintagma „lista pentru referendum” în loc de ”listele electorale permanente”, cum a fost stabilit numărul votanţilor la referendum, astfel încât au rezultat diferenţe între românii care au votat la o întrebare şi care la cealaltă.
 
În 26 mai, au avut loc alegerile pentru Parlamentul European şi referendumul pe justiţie convocat de preşedintele Klaus Iohannis.
 
Potrivit Biroului Electoral Central, la întrebarea „Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?” au răspuns 7.922.591 de români, 6.459.383 dintre aceştia alegând răspunsul „DA”.
 
La întrebarea „Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?” au dat un răspuns 7.923.869 de români, 6.477.865 dintre aceştia alegând răspunsul „DA”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

23 Comentarii

Sorin Barbul
27.06.2019, 13:18:45

Păi oricâte presiuni ar fi făcut asupra CCR stăpânii lor de la „ciuma roșie”, nu exista niciun argument ca referendumul să fie anulat.

+4 (6 voturi)
Basarab Peruca
27.06.2019, 13:26:08

Sorin Barbul si daca nu se anuleaza ce se intampla cu el ? Alea au fost intrebari ? Ineptiile alea onomatopeice ? Devine lege referendumul ? pica guvernul ? asta a fost parte din campania electorala a mononeuronatului de la cotroceni. atat si nimic mai mult

-5 (9 voturi)
Basarab Peruca
27.06.2019, 13:18:59

Cu banii de referendumul asta nu se puteau face autostrazi si spitale, doar cu banii pentru referendumul pentru familie ? Aia era problema. Romani sunteti de acord cu normalitatea ? Parnaiasii sa stea la parnaie si sa nu umble la legi pentru a se scoate ? Romani sunteti de acord cu normalitatea ? Rozetarii sa nu se poata casatori si mai incolo adopta copii ? In amandoua referendumurile era vorba de normalitate. A facut insa presa globalista campanie pentru unul contra si pentru altul pro. Sa isi bage referendumul stie el unde, acest klingolian cu procesor 486 in loc de creier

-7 (9 voturi)
Constantin Gadea
27.06.2019, 13:40:26

TREBUIE STOPAT BANDITISMUL STATAL ! A existat o banda politica: BDT=Banda Dragnea -Tariceanu, care s-a bazat pe majoritatea din Parlament a coalitiei PSD-ALDE si care, in loc sa guverneze tara cu ministrii cinstiti, competenti si patrioti, au improvizat guverne de marionete incompetente, si infractori condamnati, cum nu s-a mai pomenit in istorie si, zi de zi, timp de doi ani si jumatate, au atacat institutiile fundamentale, incercand sa puna stapanire pe toate, incercand sa ocupe Romania. Se va dovedi ca nu a fost guvernare, fiindca toate guvernele marioneta care s-au perindat au ascultat intocmai de antiromanii Dragnea si Tariceanu, care sunt superinfractori si tradatori de tara. Parlamentul actual trebuie dizolvat, fiindca a facut totul ca Dragnea si Tariceanu sa scape de puscarie, ca pucistii lui Dragnea si Tariceanu sa ne rupa de occident si sa faca tot ce vor cu Romania… fiindca pot. Se impune sa avem alegeri parlamentare anticipate, care sa se desfasoare odata cu cele prezidentiale, si pana la acestea, un guvern de uniune nationala.

+5 (5 voturi)
Constantin Gadea
27.06.2019, 13:41:26

PARLAMENTUL ACTUAL ESTE ILEGAL. . Fiindca nu a reprezentat vointa poporului nici macar o zi. Fiindca, timp de doi ani si jumatate, Parlamentul actual a fost stapanit de o majoritate PSD+ ALDE antistatala, supusa celor doi mari infractori si tradatori de tara: Dragnea si Tariceanu, pe care Justitia trebuie sa-I judece pentru toate infractiunile mari, nu doar pentru una dintre cele mai mici. Dragnea trebuie judecat urgent in dosarul Tel Drum si Tariceanu in dosarul Sterling Resurces, in care cei doi au pagubit Romania cu sute de milioane de euro. Apoi, Dragnea si Tariceanu sa fie judecati si pentru celelalte jafuri si tradari de tara, de care poporul roman are cunostinta acum. Prin ce manevre necurate, Dragnea a ajuns stapanul Camerei Deputatilor si Tariceanu stapan al Senatului ? Cum au putut acestia doi, in special Dragnea, sa dea tunuri de sute de milioane de euro , fara ca SRI-ul sa se autosesizeze ? In toate zilele de activitate, Parlamentul actual, care a functionat sub papucul Bandei politice Dragnea-Tariceanu= BDT, in tot timpul celor doi ani si jumatate de existenta, in loc sa dezbata si sa aprobe legi spre a duce tara inainte, in sus, Parlamentul actual, cu majoritatea sa PSD+ALDE, a sustinut cu indarjire banda de pucisti BDT pro-rusa si anti-occidentala, care a mimat guvernarea cu guverne marioneta total incompetente, fara investitii si fara nicio realizare concreta in niciun domeniu. A fost o lupta neintrerupta a acestei bande, cu numai cativa membri, pe care i-am nominalizat in alte postari, pentru ocuparea institutiilor fundamentale ale statului, incepand cu Justitia, banda BDT avand ca obiectiv nu doar sa scape de puscarie Dragnea, Tariceanu si altii mult mai importanti din spatele acestora, aceasta avand ordin sa ocupe Romania, sa o rupa de Occident si sa ne duca tara in bratele Rusiei. Acesta este adevarul ! Cine ii judeca pe Dragnea, Tariceanu si pe ceilalti pucisti din banda BDT, pentru activitatea lor antistatala desfasurata in ultimii doi ani si jumatate , pentru prejudiciile uriase aduse tarii si cetatenilor romani ?

+6 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (23)