Ce îi aşteaptă pe români de la toamnă

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ştim cu toţii, domnilor politicieni mai mari sau mai mici, că trăiţi în lumea voastră separat de restul săracilor, cu interesele şi aspiraţiile voastre, dar ne-am săturat de bla bla-urile şi minciunile voastre infinite! Chiar credeţi că poporul vă va vota doar pe aceste „argumente“? V-aţi întrebat şi vă întrebaţi vreun moment ce o să se întâmple cu voi din iarnă, de la anul, ce sunteţi acum şi ce o să ajungeţi?

În timp ce politicienii noştri mioritici fac ce ştiu ei mai bine, după primordialul interes personal şi de gaşcă partinică, (ăi mici dau din coate să ajungă sus, la ciolan, iar ăi mari se zbat să-şi păstreze privilegiile şi să controleze măcelăriile societăţii româneşti) noi, ceilalţi, restul lumii, poporul, cetăţenii, masa de manevră electorală şi nu numai, ne pregătim să dăm piept cu marile probleme, de zi cu zi, ciclice, ce vin odată cu începerea toamnei calendaristice.

Chestii cu care primii oameni de partid şi de stat ai ţării nu se confruntă, pentru că nu mai fac parte din rândurile săracilor României, decât doar aşa, din aparenta grijă faţă de popor, „Spre deosebire de alţii, eu ţin cu oamenii. Cu cei din rândul cărora vin. Pentru că nu eu nu lupt împotriva nimănui, ci pentru români. Pentru fiecare român!“ - cum declară sus şi tare prima femeie bărbată din fruntea guvernului, Vasilica Viorica Dăncilă, chemându-i mieros şi imperios pe săraci să o facă şi prima preşedinte al României! Nimic nou sub soarele fierbinte care pârjoleşte ţara la acest început de toamnă fierbinte! Tipic politicii şi politicienilor noştri, emanaţii ale poporului român!

Numai că, începând cu luna septembrie, românii care trăiesc şi se luptă să supravieţuiască în realitatea acestei ţării, în secolul XXI, ştiu ce îi aşteaptă şi nu prea mai cred în balivernele politicienilor, oricare ar fi aceştia! Să vedem numai câteva dintre marile probleme ale cetăţenilor de rând: în primul rând, pentru cei care au copii, începe şcoala pe 9 septembrie. Ura, ce mică a fost vacanţa mare! Dar ce-i aşteaptă pe copii la şcoli, în grădiniţe, în unităţile de învăţământ de stat, unde, ştim cu toţii, în ciuda prevederilor legislative, învăţământul nu este gratuit! Dimpotrivă, educaţia în România este extrem de costisitoare, iar părinţii sunt cei chemaţi să suplinească lipsurile statului, că doar premierul Dăncilă, care zice că „ţine cu oamenii“ şi se luptă „pentru români“, tocmai a tăiat recent, 1 miliard de lei de la educaţie, la rectificarea bugetară! Bravo, Vasilica, te vom face preşedinte!

Dar dacă problema finanţări este rezolvată de la buzunarele săracilor cu elevi, să vedem ce găsesc aceştia la şcoală: găsesc condiţii corespunzătoare în clădirile cu nume de şcoală, grădiniţă? Găsesc şcoli sigure care să nu cadă peste copii, în care să nu plouă, care să nu ia foc? Găsesc toalete decente, sigure, în care să nu mai moară copii nevinovaţi? Găsesc cabinete medicale care să le asigure asistenţă în caz de nevoie? Găsesc cadre didactice profesioniste, dedicate meseriei unice de dascăl? Găsesc siguranţa şi liniştea în şcoli pentru a putea învăţa fără să le fie frică de ceva/cineva?

Doamna premier, tanti Vasilica, ştiu, nu mai aveţi copil mic de şcoală, dar dacă vă pasă de viitorul României, cum ne aburiţi, ia-ţi bre miniştri „competenţi“ şi „necorupţi“ şi hai să dăm o raită prin şcoli, să vedem care-i situaţia reală, care-i ţara noastră adevărată! Şi acolo unde nu sunt condiţii, cum vă lăudaţi, suflecaţi-vă mâinile, luaţi-i şi pe edili şi puneţi mâna la treabă - să faceţi ce aţi minţit că aţi făcut până acum! Ce zice, bre, programul ăla de guvernare pesedist, de care declaraţi că vă ţineţi, în privinţa educaţiei, aţi realizat 1% din prevederi? Şi când mergeţi la şi dinspre şcoli, vă propun să o faceţi aşa, ca elevii, pe jos, prin gropi, pe drumuri periculoase, cu maşini de ocazie, „ia-mă, Nene!“, în zona rurală; cu mijloacele de transport în comun, vechi periculoase, supraaglomerate, infiltrate cu puşcăriaşi eliberaţi, dând piept cu pericolele străzilor mizerabile, infecte, nesigure, pe unde pândesc tot felul de nemernici/infractori, în zona urbană! Parcă vă văd că mergeţi în găşti de partid, cu popi în frunte, la deschiderile anului şcolar, ţinând cu mândrie discursuri sforăitoare în limba de lemn, autolăudându-vă şi asigurând lumea că faceţi totul pentru educaţia naţională!

Să vedem mai departe, când se intră în sezonul rece, cât de mult v-a ros grija faţă de români? De pe acum se vede cu ochiul liber şi cu mare îngrijorare, cum vor supravieţui săracii la iarnă, că aţi ignorat complet pregătirea, inclusiv în marile oraşe, în care prevăd că la iarnă oamenii vor căuta agentul termic ca pe Dumnezeu! Dacă ne uităm doar la marea Capitală europeană, Bucureşti, unde iarna trecută crăpau non stop conductele RADET şi avem imaginea dezastrului la scară naţională! Păi, coana primar general Firea, dacă ţi-ai rezolvat problemele cu sârma şi cu Dragnea, aţi înfiinţat şi 22 de companii municipale, bugetofage, de ce bre n-ai reparat ceva şi la RADET-ul bătrân şi grav bolnav? Cum, matale nu stai în Bucureşti şi n-ai copii la şcoală aici?

Şi să vezi din toamnă, tanti primar general aglomeraţia dracu în traficul bucureştean, blocaje interminabile, tramvaie, autobuze, troleibuze burduşite de călători, leşinate şi decedate în trafic, periculoase, bombe pe roţi! Ce, matale nu mergi cu tramvaiul? Ia să mergi, de acum încolo ! Să vezi haos la metrou, care şi aşa respiră tot mai greu şi unde incidentele au fost la ordinea zilei, în ultimul an. Ce facem tovarăşi edili de sectoare cu toate şantierele, toate gropile, praful mizeria şi zgomotul din oraş? Ce facem cu siguranţa publică? Cum, voi faceţi doar lucruri măreţe, nu mergeţi pe jos, nici cu transportul în comun şi aveţi badigarzi! Şi bani gârlă! Cum copiii voştri şi ai găştilor de îmbuibaţi, de partid, de stat, nu au probleme de genul celor amintite anterior? A, a, a, au lumea lor a bogaţilor părinţi care le asigură totul, învaţă în şcoli private, au maşini la scară, protecţie, siguranţă, mâncare, căldură, nu ca săracii din popor! Păi, da, din această cauză nu se amestecă unii cu alţii, să nu ia râia!

De-ar fi numai aceste neînsemnate probleme pentru politicieni şi edili! Dar, în ciuda creşterii economice fără precedent şi a performanţelor guvernării de până acum, se anunţă o criză economică a dracu de rea, care va face ravagii! Cum, domnilor politicieni, nu aţi auzit de ea că sunteţi în campania electorală, pentru ocuparea tronului Marelui Mut de la Cotroceni, care mai vrea şi el odată? Hai bre, coană Dăncilă, da nici de marea inflaţie românească, în creştere galopantă, în topul european, despre care unii specialişti spun că o să explodeze cu începere din toamnă, când preţurile o vor lua razna, fără să ţină cont de electorale?

Ştiu/ştim cu toţii, domnilor politicieni mai mari sau mai mici, că trăiţi în lumea voastră separat de restul săracilor, cu interesele şi aspiraţiile voastre, dar ne-am săturat de bla bla-urile şi minciunile voastre infinite! Chiar credeţi că poporul vă va vota doar pe aceste „argumente“? V-aţi întrebat şi vă întrebaţi vreun moment ce o să se întâmple cu voi din iarnă, de la anul, ce sunteţi acum şi ce o să ajungeţi? Că săracii, poporul pe care îl prostiţi continuu se va descurca într-un fel sau altul, are instinct de supravieţuire cum a avut de-a lungul istoriei! Dar pe voi, politicieni nemernici şi vremelnici, vă aşteaptă doar groapa de gunoi a istoriei de care nu puteţi scăpa cu toate averile voastre acumulate ilegal!

Oare, pe câţi dintre mărimile zilei de acum, îi vor mai prinde paltoanele la Palatul Victoria şi la Cotroceni?

Aş vrea să văd şi eu un politician vrednic, cum le place prea sfinţilor să spună, onest şi cinstit, dacă se poate, care să iasă la rampă la următoarele alegeri? Sau poate nu s-a născut încă!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite