Politică

articolul anterior articolul urmator

Ce-aţi făcut de 1 mai?

51
1 May 2013 21:48:19
Cristian Preda

Ziua de 1 mai e una dintre cele mai rezistente sărbători din calendarul românilor. E celebrată de la finele secolului al XIX-lea, reuşind să supravieţuiască în diverse regimuri. Nu am cum să fac aici o cronologie completă. E cert însă că percepţia zilei de 1 mai a evoluat foarte mult.


Vă invităm să citiţi continuarea articolului în volumul „Dumnezeu a trântit telecomanda”, publicat la editura Curtea veche, în noiembrie 2014.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

51 Comentarii

Menumorut
1.05.2013, 22:05:17

Gresesti profund asociind 1 Mai cu ceasca si leana...UIti sa spui ca primul 1 Mai a fost sarbatorit in SUA...Anul acesta spui dumneata...1 Mai a picat in postul Pastelui..Daca aveai trei ani...nu m-as fi mirat ca te miri....La intrebarea din final...iti voi raspunde cu alta..."Ce trebuia sa facem...?" ...Dumneata ce-ai facut..? Te-ai mirat oare ca nici anul asta nu a lipsit martie din post...?

+1 (5 voturi)
Vanatorul/d.c.
1.05.2013, 22:15:15

Lasa Menmoiselle..ca nu te-a intrebat pe tine se faci..! Ca doar toata lumea stie ca in ziua de 1 Mai, intre doua delirum tremens-uri, toti antenistii se trotileaza..!

0 (4 voturi)
calu
1.05.2013, 22:09:11

Pe cine intrebati d-le Preda,pe cei care s-au gratarit si au ascultat muzica asa cum o fac in ..toate zilele de acest gen sau pe politicieni (parlamentari) care au ..evadat prin tari mai...calde sau mai reci,ca na,numai ei au diurne platite de catre noi ..poporul si ar fi pacat ca dupa atata ..odihna prin cladirea parlamentului sa nu-si indrepte ..salele si sa guste din bunataturi...de lux.

+2 (4 voturi)
Vanatorul/d.c.
1.05.2013, 22:09:28

"Cei ce au, primesc. Cei ce pot, fac. Cei ce nu pot, ii invata pe altii. Cei ce nu-i pot invata pe altii, administreaza."( Murphy). Oricum nu conteaza, pentru ca in Romania pesedist-liberala, oricat te-ai stradui, cineva va munci mai putin decât tine si va castiga mai mult. Acel cineva e membru PSD sau neamurile lui..!

+1 (3 voturi)
calu
1.05.2013, 22:26:18

Sa inteleg ca instrumentele mobilizarii ,micii si berea,au fost introduse de regimul lu Iliescu?,pai daca este asa cum spuneti mi-as permite sa va raspund cu o intrebare ..cate zile de 1 Mai ati implinit astazi?.Nu de alta ,dar dati semne ca nu ati prins chiar bine timpurile alea dupa care unii isi mai permit ,inca,sa" nostalgizeze".Eu raman la a mea concluzie,chiar cu riscul ca-mi voi primi...ghionteliile ..de nostalgic,in acele timpuri se defila,este adevarat mai mult pentru inaltarea si primenirea imaginii conducatorilor,insa dupa ..parada mergeam si ne intretineam cu mici ,bere ,carnati si de toate .chiar pe terasele restaurantelor si nu ne uitam la cat plateam pentru ca aveam bani ,iar daca nu aveam puteam cere de la prieteni pentru ca aveam posibilitatea sa-i dam inapoi,in comparatie cu timpurili de acum cand nu ai tupeul sa ceri de frica sa nu-ti ceara ...dobanda sau mai la ..ordinea zilei la majoritatea(exluzand pe aia care au indemnizatii pentru "meritele de ciomegeala" din "89)nu ai ...munca.nu ai nici...salariu.Asa ca d-le Preda ,fie-mi cu iertare intrebarea pusa...oleaca mai devreme.

+3 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (51)

Modifică Setările