Ce-au discutat liderii PSD în CEx despre amnistie şi graţiere. Reproşurile lui Paul Stănescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepremierul Paul Stănescu i-a reproşat lui Liviu Dragnea că nu a venit până acum cu un proiect legislativ privind amnistia şi graţierea, mai ales că ne aflăm în an Centenar, când statul ar trebui să dea dovadă de clemenţă, susţin surse politice pentru Adevărul. De altfel, Paul Stănescu a cerut şi în scrisoarea anti-Dragnea o lege a amnistiei şi graţierii. Dragnea a vorbit doar la modul general despre modificările din Justiţie

„Adoptarea unei iniţiative legislative privind amnistia şi graţierea, după o largă consultare şi dezbatere cu: Ministerul Justiţiei, CSM, ICCJ, asociaţiile magistraţilor, UNBR şi societatea civilă. Reforma justiţiei şi a politicii penale pot reuşi, fiind acceptate de societate numai în măsura în care convingem că acestea se fac în interesul protecţiei drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor”, scris în scrisoarea anti-Dragnea.

Semnatarii respingeau, totodată, varianta unei OUG. „Acţiunile de protest anunţate pentru lunile septembrie şi octombrie 2018 vor adânci criza de neîncredere în partid. În acest context, adoptarea prin ordonanţă de urgenţă a unor măsuri de amnistie şi graţiere este de natură să genereze proteste de amploare care se vor solda, cel mai probabil, cu căderea guvernului Dăncilă şi cu pierderea guvernării de către PSD”,  puncta documentul. 

Comitetul Executiv al PSD s-a reunit astăzi pentru a tranşa disputele apărute în partid ca urmare a scrisorii în care este cerută demisia lui Liviu Dragnea de la conducerea partidului şi din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Ambele tabere au purtat negocieri dure pentru a-şi asigura un sprijinul a cât mai multe organizaţii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite