Politică

articolul anterior articolul urmator

Ce-au discutat liderii PSD în CEx despre amnistie şi graţiere. Reproşurile lui Paul Stănescu

10
21 Sep 2018 17:46:38
Autor: Sebastian Zachmann
Liviu Dragnea şi Paul Stănescu au ajuns rivali
Liviu Dragnea şi Paul Stănescu au ajuns rivali

Vicepremierul Paul Stănescu i-a reproşat lui Liviu Dragnea că nu a venit până acum cu un proiect legislativ privind amnistia şi graţierea, mai ales că ne aflăm în an Centenar, când statul ar trebui să dea dovadă de clemenţă, susţin surse politice pentru Adevărul. De altfel, Paul Stănescu a cerut şi în scrisoarea anti-Dragnea o lege a amnistiei şi graţierii. Dragnea a vorbit doar la modul general despre modificările din Justiţie

„Adoptarea unei iniţiative legislative privind amnistia şi graţierea, după o largă consultare şi dezbatere cu: Ministerul Justiţiei, CSM, ICCJ, asociaţiile magistraţilor, UNBR şi societatea civilă. Reforma justiţiei şi a politicii penale pot reuşi, fiind acceptate de societate numai în măsura în care convingem că acestea se fac în interesul protecţiei drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor”, scris în scrisoarea anti-Dragnea.

Semnatarii respingeau, totodată, varianta unei OUG. „Acţiunile de protest anunţate pentru lunile septembrie şi octombrie 2018 vor adânci criza de neîncredere în partid. În acest context, adoptarea prin ordonanţă de urgenţă a unor măsuri de amnistie şi graţiere este de natură să genereze proteste de amploare care se vor solda, cel mai probabil, cu căderea guvernului Dăncilă şi cu pierderea guvernării de către PSD”,  puncta documentul. 

Comitetul Executiv al PSD s-a reunit astăzi pentru a tranşa disputele apărute în partid ca urmare a scrisorii în care este cerută demisia lui Liviu Dragnea de la conducerea partidului şi din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Ambele tabere au purtat negocieri dure pentru a-şi asigura un sprijinul a cât mai multe organizaţii.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

Augustin Man
21.09.2018, 18:29:17

Indiferent daca va este sau nu frica, Dragnea NU pica! A ajuns Micky Mouse cel mai mare politician: el a spus ceva de genul "Dragnea le va arunca bani si functii si va ramine mare sef"...

+2 (2 voturi)
ovidiu preda
21.09.2018, 18:34:34

mai rau ca in pestera lui ali baba

+1 (1 vot)
Bogdan Matis
21.09.2018, 19:02:08

Deci aceste gunoaie politice vor debarcarea lui Dragnea pentru ca nu pot da amnistia si gratierea cu el la carma partidului datorita imaginii sale negative. Cata perversitate. Ei chair cred ca vor putea scapa de furia populara dand aceste legi, indiferent cine e la carma partidului. E un partid de penali si hoti care se lupta intre ei pentru a scapa de sub mana legii. Cata marsavie, sa se foloseasca de anul centenarului ca scuza pentru promovarea acestor legi. Nimic nu mai e sfant, au facut centenarul praf cu represiunea violenta din zece August iar acum il vor ca paravan pentru jocurile lor politice. Iar Dragnea foloseste functiile publice ministeriale ca moneda de schimb pentru a-si cumpara sustinere politica, iar nimeni din aceasta tara nu se revolta. Romanii asteapta ca acele functii sa fie ocupate de cei mai buni si competenti oameni, in schimb avem baronii corupti si politrucii PSD-ului. Inca odata si-au dat cartile pe fata. Nu stiu cum ii mai poate cineva vota

+1 (1 vot)
Burkina Fasso
21.09.2018, 19:31:59

Inca o inscenare proasta a cartelului mafiot psd. CTP-ul a descris exact aceasta miscare de fatada. Nu cred ca mai exista cineva care sa fie prostit de acesti infractori.

+2 (2 voturi)
MATEI
21.09.2018, 19:36:57

Obiectivul principal ascuns al PSD este in continuare aservirea justitiei si scaparea coruptilor. Acest lucru nu s-a realizat inca si de aici nemultumirile din interiorul partidului. Programul cu care a iesit in fata este o pavaza vizavi de ce se vrea cu adevarat si in sensul acesta nu intereseaza consecintele privind tara.

+2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (10)