Politică

articolul anterior articolul urmator

Ce face Codrin Ştefănescu din PSD

44
24 Apr 2019 09:24:50
Daniel Gorgonaru
Codrin Ştefănescu FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Codrin Ştefănescu FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

PSD a rămas un partid fără anticorpi, dovada clară a acestui lucru fiind lipsa de soluţie la virusarea tot mai nocivă a partidului de către foştii peremişti care s-au vopsit în social-democraţi.

Partidul specialiştilor, aşa cum era el perceput în mandatele lui Năstase, Geoană şi, chiar Ponta, s-a transformat treptat într-o copie fidelă a PRM-ului lui Corneliu Vadim Tudor. Grobianismul, invectivele, folosirea forţei împotriva celor care îi contestă politicile au devenit coordonatele acţiunilor PSD. În fruntea lor este Codrin Ştefănescu, secretar general interimar al partidului, unul dintre discipolii lui Vadim care şi-au găsit un loc călduţ în rândurile social-democraţilor. Ştefănescu este „ciocanul“ lui Dragnea, omul care îi asigură echipele de paznici care îl înconjoară pe preşedintele PSD atunci când este chemat la Tribunal, mulţi dintre indivizii aduşi de fostul peremist având strânse legături cu lumea interlopă. Codrin Ştefănescu şi-a impus oameni în aparatul guvernamental, în administraţia centrală şi locală, majoritatea dintre ei având o pregătire precară, dar un singur scop: să crească influenţa sa în partid. Deocamdată, Ştefănescu foloseşte această influenţă pentru a-l peria pe Liviu Dragnea, însă fostul peremist, şcolit în umbra lui Vadim Tudor, ţinteşte mai sus...

Codrin Ştefănescu a devenit nociv pentru PSD, iar mulţi dintre social-democraţi şi-au dat seama de acest lucru, fiind deranjaţi de derapajele acestuia şi de peremizarea tot mai accentuată a partidului.

Un exemplu de personaj trimis de Ştefănescu la Guvern este Mario Rafael, devenit consilier al premierului Viorica Dăncilă pe probleme sociale. Acest personaj, foarte influent în cartierele Ferentari şi Rahova, a devenit celebru pentru modul în care îi organizează pe bodyguarzii care-l apără pe Dragnea. Ca Mario Rafael sunt alţi zeci care gravitează în jurul lui Codrin Ştefănescu, secretarului general al PSD. Majoritatea sunt foşti protejaţi ai lui Marian Vanghelie, primarul „care este“, pe care acesta îi folosea să adune simpatizanţii PSD din Rahova şi Ferentari la mitingurile partidului. Vanghelie a cam dispărut de pe scena politică, însă protejaţii lui au continuat să fie prezenţi. Mai mult, au crescut, au început să vadă că politica e profitabilă şi au căutat un nou „tătuc“, găsindu-l în cele din urmă în persoana lui Codrin Ştefănescu. Dacă Vanghelie se mulţumea să-i ţină pe lângă el, cu funcţii mici pe la direcţiile Sectorlui 5 şi Primăria Capitalei, Ştefănescu îi propulsează la nivel guvernamental, în zonele de decizie şi influenţă, cât şi în structurile partidului. Un partid, care, aşa cum am spus la început, nu mai are anticorpi să reziste acestei peremizări.

Codrin Ştefănescu a devenit nociv pentru PSD, iar mulţi dintre social-democraţi şi-au dat seama de acest lucru, fiind deranjaţi de derapajele acestuia şi de peremizarea tot mai accentuată a partidului. Pentru a contracara influenţa fostului peremist, ei încearcă să se grupeze în jurul premierului Viorica Dăncilă, dar şansele să-l pună la colţ pe Ştefănescu sunt mici, în condiţiile în care Dragnea îi dă, deocambată, credit fostului peremist.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

44 Comentarii

Vanatorul/d.c.
24.04.2019, 09:52:09

De ce exista astfel de personaje in politica românească..? Pai ia auziti ce spune un proverb geto-dacic: ”Cat timp jumate dintre noi se vor ușura in spatele casei, iar vreo 3% isi vor spune romi, vor exista si cosmini-stefănesti in politica daco-rromana”.

-1 (11 voturi)
prosciuto
24.04.2019, 10:03:47

In opinia mea nu Stefanescu este fan al tortionarilor comunisti

-15 (15 voturi)
Vanatorul/d.c.
24.04.2019, 10:41:24

prosciuto Nu, dar asta nu schimba nimic. Tot Cosmin Stefanescu il cheama, tot de catre cei care se usureaza in spatele casei e votat, iar soldatii din ”garda lui pretoriana” tot din randul celor 3% romi, urmasii..legionarilor rromani (cu accent pe ”a”. ca ”â” nu e) sunt recrutați..!:)

-2 (10 voturi)
Radu Mircea
24.04.2019, 10:43:40

# Vinatorul/d.c. Perfect de acord cu descrierea personajului Codrin Stefanescu , insa cu doua mici amendamente daca imi permite domnul Gorgonaru : Codrin nu a fost niciodata '' discipolul lui Vadim ''' . Nici daca ar fi adunat toti neuronii din familia extinsa n-ar fi priceput ideile si fixatiile Tribunului . A fost ce este si acum , o sluga utila , dar hoata . Fura din banii de coshnitza . Am suspiciuni rezonabile sa nu cred ca Stefanescu este '' ciocanul lui Dragnea '' , ci dupa parerea autorizata si expertiza profesionala si profesionista a unei don'soare nurlii cu veleitati de viitoare Prima Doamna abia de se poate numi '' ciocanelul lui Dragnea ''' . Si inca ala care bate cuie strimbe !!!

+14 (14 voturi)
Carmen Florea
24.04.2019, 11:25:41

Era bine dacă trăia Vadim Tudor acum și o parte din Psd pmp (cu tot cu chiorul de basescu ) udmr si alti borfași crăpau la propriu

-6 (14 voturi)

Vezi toate comentariile (44)

Modifică Setările