Ce condiţie pune Victor Ponta ca să voteze moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier Victor Ponta spune că el şi colegii săi din partidul pro România vor vota moţiunea de cenzură depusă de PNL împotriva Guvernului Dăncilă cu o condiţie: tot PSD să rămână la guvernare, dar cu un alt premier.

„Dacă PNL nu mai insistă cu Orban premier şi acceptă ideea ca Guvernul Dăncilă să fie înlocuit cu un nou guvern condus de un premier şi cu miniştri care să fie din/agreaţi de o parte a PSD şi ALDE - atunci am şanse mult mai mari să-i conving şi pe parlamentarii ProRomânia dar şi pe alţi parlamentari PSD să voteze moţiunea şi să participe la un proiect serios pentru perioada Preşedinţiei UE”, a spus Victor Ponta, pentru Digi24.

PNL a depus, miercuri, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului, intitulată „Demiterea Guvernului Dragnea-Dăncilă, o urgenţă naţională!”. Până în prezent, moţiunea de cenzură este susţinută de USR şi PMP.

Vineri, liderul PNL a anunţat că a discutat cu liderul UDMR, Kelemen Hunor, despre susţinerea moţiunii de cenzură, dar încă nu s-a decis dacă UDMR se va alătura demersului. „Încă nu, dar sunt convins că UDMR va discuta acest lucru în forurile statutare şi se va hotărî dacă vine de partea firească, normală, sau continuă să sprijine un om condamnat, care nu face altceva decât să arunce în aer imaginea României”, a spus Ludovic Orban.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite