Ce au discutat Ludovic Orban şi prim-ministrul Franţei la întrevederea tête-à-tête. „Avem garanţia susţinerii Franţei pentru aderarea la Spaţiul Schengen”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat, luni seară, în urma întrevederii cu omologul francez, Jean Castex, că România şi Franţa au semnat foaia de parcurs a parteneriatului între cele două state, fiind urmărită cooperarea în domenii cheie şi pentru atingerea unor obiective majore, cum este cazul aderării la Spaţiul Schengem şi la OECD.

„A avut loc semnarea foii de parcurs a parteneriatului strategic dintre Franţa şi România. Între cele două ţări e un parteneriat strategic semnat în primă fază în 2009. El a fost reînnoit în 2018. Am semnat cu premierul Franţei acest document care priveşte evoluţia relaţiilor între România şi Franţa pe următorii patru ani.

Foaia de parcurs priveşte multe obiective. Parteneriatul strategic e materializat prin Planul de acţiune pe următorii patru ani”, a declarat Ludovic Orban, după întâlnirea cu premierul Franţei. 

Referitor la domeniile de cooperare între România şi Franţa, şeful Guvernului de la Bucureşti a precizat: „Este vorba de cooperare în domeniul energiei, domeniul apărării, în domeniul infrastructurii, al agriculturii, al comunicaţiilor şi al culturii. E un document important care întăreşte relaţiile între România şi Franţa.

Are efecte benefice atât pentru Franţa cât şi pentru România”, a completat Orban.

Liderul de la Palatul Victoria a subliniat că prin parteneriatul strategic are loc sprijinirea unor obiective majore pentru România, cum ar fi „aderarea la Spaţiul Schengen, aderarea la OECD şi alte subiecte importante pentru România. Avem garanţia susţinerei Franţei pentru lucrurile pe care le dorim”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite