Ce i-a spus Dăncilă lui Dragnea despre discuţia în care Iohannis ar fi ţipat la ea din cauza rectificării bugetare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorica Dăncila si Liviu Dragnea FOTO Mediafax

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat că prim-ministrul Viorica Dăncilă i-a povestit că preşedintele Klaus Iohannis a vorbit pe un ton ridicat cu ea pe tema rectificării negative operate în dreptul Administraţiei Prezidenţiale şi a adăugat că premierul i-a spus preşedintelui să-şi trimită un consilier la discuţii cu Vâlcov.

Întrebat dacă Iohannis a ţipat la Dăncilă pe subiectul rectificării şi ce anume i-a reproşat şeful statului premierului în timpul convorbirii telefonice pe care au avut-o săptămâna trecută, liderul PSD Liviu Dragnea a spus, la România TV: "Da. Nu mă puneţi, că nu sunt magnetofon, eu vă spun ce mi-a spus doamna prim-ministru, pentru că, totuşi, e o discuţie între preşedinte şi prim-ministru şi, repet, nu a fost o discuţie făcută, aşa, ascuns".

"I-a spus că nu o să mai poată să meargă în deplasări, la reuniunile NATO, la Bruxelles, o să reclame la Departamentul de Stat, ca şi cum Departamentul de Stat este supervizorul României, ceva de genul ăsta. Doamna prim-ministru i-a spus: domnule preşedinte s-a luat execuţia pe şase luni la toate instituţiile publice, s-au purtat discuţii cu fiecare instituţie publică, vă rog să trimiteţi pe cine doriţi de la Administraţia Prezidenţială la consilierul guvernamental - consilierul doamnei prim-ministru Darius Vâlcov - să discute cu documentele pe masă. 

Dar, trebuie să spunem nişte lucruri foarte importante. Nu există niciun fel de piedică pentru Administraţia Prezidenţială să antameze vreo cheltuială, să declanşeze vreo procedură, pentru că i s-a diminuat creditul bugetar, adică banii cash, banii lichizi, dar a rămas creditul de angajament. Este momentul în care Ministerul de Finanţe, Guvernul, prin ordonanţe, îi lasă unei instituţii publice creditul de angajament, adică îi dă dreptul să angajeze cheltuieli, este de la sine asumat angajamentul Ministerului de Finanţe să achite acel angajament. Deci, toate acele minciuni că trebuie să facă nişte proceduri, nu este niciun fel de problemă. Mai mult decât atât, au ieşit în conferinţă de presă sau declaraţii de presă ale doamnei purtător de cuvânt, minţind. După acea conferinţă de presă au introdus în câteva ore 20 şi ceva de milioane de lei facturi", a spus Dragnea.

   

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite