Politică

articolul anterior articolul urmator

Ce i-a spus Dăncilă lui Dragnea despre discuţia în care Iohannis ar fi ţipat la ea din cauza rectificării bugetare

9
10 Aug 2018 08:49:37
Autor: Afrodita Cicovschi

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat că prim-ministrul Viorica Dăncilă i-a povestit că preşedintele Klaus Iohannis a vorbit pe un ton ridicat cu ea pe tema rectificării negative operate în dreptul Administraţiei Prezidenţiale şi a adăugat că premierul i-a spus preşedintelui să-şi trimită un consilier la discuţii cu Vâlcov.

Întrebat dacă Iohannis a ţipat la Dăncilă pe subiectul rectificării şi ce anume i-a reproşat şeful statului premierului în timpul convorbirii telefonice pe care au avut-o săptămâna trecută, liderul PSD Liviu Dragnea a spus, la România TV: "Da. Nu mă puneţi, că nu sunt magnetofon, eu vă spun ce mi-a spus doamna prim-ministru, pentru că, totuşi, e o discuţie între preşedinte şi prim-ministru şi, repet, nu a fost o discuţie făcută, aşa, ascuns".
 
"I-a spus că nu o să mai poată să meargă în deplasări, la reuniunile NATO, la Bruxelles, o să reclame la Departamentul de Stat, ca şi cum Departamentul de Stat este supervizorul României, ceva de genul ăsta. Doamna prim-ministru i-a spus: domnule preşedinte s-a luat execuţia pe şase luni la toate instituţiile publice, s-au purtat discuţii cu fiecare instituţie publică, vă rog să trimiteţi pe cine doriţi de la Administraţia Prezidenţială la consilierul guvernamental - consilierul doamnei prim-ministru Darius Vâlcov - să discute cu documentele pe masă. 

Dar, trebuie să spunem nişte lucruri foarte importante. Nu există niciun fel de piedică pentru Administraţia Prezidenţială să antameze vreo cheltuială, să declanşeze vreo procedură, pentru că i s-a diminuat creditul bugetar, adică banii cash, banii lichizi, dar a rămas creditul de angajament. Este momentul în care Ministerul de Finanţe, Guvernul, prin ordonanţe, îi lasă unei instituţii publice creditul de angajament, adică îi dă dreptul să angajeze cheltuieli, este de la sine asumat angajamentul Ministerului de Finanţe să achite acel angajament. Deci, toate acele minciuni că trebuie să facă nişte proceduri, nu este niciun fel de problemă. Mai mult decât atât, au ieşit în conferinţă de presă sau declaraţii de presă ale doamnei purtător de cuvânt, minţind. După acea conferinţă de presă au introdus în câteva ore 20 şi ceva de milioane de lei facturi", a spus Dragnea.
   

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

🖕
10.08.2018, 08:55:57

Minți!

+4 (4 voturi)
bufniţă
10.08.2018, 09:48:44

JOS cu hoții, cu proștii și cu agramații ! Rapid !...Azi, dacă se poate !...

+1 (1 vot)
Lupul vinator
10.08.2018, 09:09:38

Nici o lege nu este clara in Romania !!!! Cum poate un Presedinte sa fie la mina unui partid care face guvernul ca sa-l santajeze financiar ???? Asta nu-i stat cu asemenea legi !!!! Ba fratilor treziti-va ,asa ceva nu mai exista nicaieri in lume !!!! Acest guvern toxic trebuie sa dispara pentru totdeauna !!!!!!

+7 (7 voturi)
Doctorul Costy
10.08.2018, 09:42:00

@Lupul vinator Da, perfect adevarat!

+1 (1 vot)
mitrut
10.08.2018, 10:18:27

Prosta asta nu doar ca nu se poate exprima in limba romana, dar nici nu pricepe ce i se spune! Da fuge si toarna totul, asa cum a inteles ea, la puscarias!

+3 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (9)