Politică

articolul anterior articolul urmator

Ce-i lipsea României: legalizarea căsătoriilor între homosexuali

21
17 Mar 2015 14:59:27
Bogdan Diaconu
22 de europarlamentarii români au votat pentru legalizarea căsătoriilor între homosexuali
22 de europarlamentarii români au votat pentru legalizarea căsătoriilor între homosexuali

Europarlamentarii români nu fac mare lucru la Bruxelles pentru România, fiind în general ocupaţi să se ponegrească unii pe alţii şi să ne facă astfel pe toţi de râs. Dar dezbinarea politicii româneşti a fost lăsată deoparte pentru o cvasi-unanimitate în favoarea căsătoriilor între homosexuali. Aproape toţi eurodeputaţii români de la PSD, PNL, PMP, UNPR, PC, plus independenţii, au votat într-un glas un raport ruşinos în acest sens.

Există aşadar şi un interes naţional pentru care europarlamentarii noştri sunt gata să sacrifice interesele de partid şi să-şi unească vocile: recunoaşterea căsătoriilor homosexuale. Vibrantă dovadă de patriotism şi responsabilitate politică. Într-adevăr, România avea nevoie de aşa ceva, după ce am rezolvat problema familiei tradiţionale în sensul că bani pentru copii nu sunt, bani să-ţi cumperi o locuinţă se găsesc foarte greu, iar cu locurile de muncă pentru tineri (şi pentru orice vârstă) mai avem de aşteptat. În schimb, suntem în fruntea plutonului de recunoaştere a căsătoriilor homosexuale!

La viitoarele campanii electorale pentru europarlamentare, toate aceste formaţiuni ar trebui să spună public că marea lor contribuţie europeană sunt căsătoriile între persoane de acelaşi sex, probabil că cetăţenii României vor fi foarte încântaţi

Toate partidele ale căror reprezentanţi la Bruxelles au votat în favoarea acestui raport ar trebui să comunice şi în ţară lucrurile minunate pe care le fac aceşti oameni pentru ţara lor, ca să le putem exprima recunoştinţa noastră. Iar la viitoarele campanii electorale pentru europarlamentare, toate aceste formaţiuni ar trebui să spună public că marea lor contribuţie europeană sunt căsătoriile între persoane de acelaşi sex, probabil că cetăţenii României vor fi foarte încântaţi.

S-a încercat scoaterea religie din şcoli, dar nu prea s-a reuşit. Acum se încearcă acreditarea normalităţii căsătoriilor între homosexuali. Partidul România Unită promovează toleranţa, adică fiecare face ce vrea în privat şi îl priveşte. Dar, din nou, toleranţa este prost înţeleasă şi este transformată în contrariul ei atunci când transgresăm valorile tradiţionale care au ţinut acest popor în viaţă mii de ani şi încercăm să ne transformăm în altceva. Pe restul le-am rezolvat, pe toate, ne-am modernizat, am implementat capitalismul, nu mai avem nimic de făcut. 

 


Bloggerii „adevarul.ro” au libertatea de a-şi publica singuri textele pe site-ul adevarul.ro, astfel că intervenţia editorilor asupra acestor articole este una care să se încadreze în termenii şi condiţiile stabilite de comun acord şi care să respecte Articolul 30 din Constituţia României. Cu toate că „Adevărul” încurajează dialogul, opiniile exprimate în rubrica de bloguri sunt asumate în totalitate de bloggeri şi nu reprezintă întotdeauna poziţia ziarului. 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

21 Comentarii

Nicholas Kazan
17.03.2015, 16:03:28

Vai crunt mai ești, domnule Diaconu! Credeam că ai ceva împotriva ungurilor, când colo văd că i-ai luat și pe bieții homosexuali la sprânceană. Lasă-i domnule în treaba lor, să facă ce vor ei să facă, dacă așa le pică bine, doară n-o să le ții lămpașu'...Și Platon o fost dintr-ăla, și lui Alexandru Macedon se pare că-i sălta inima la vederea unuia înarmat tot ca el, împăratul Hadrian avea și el un simț molto rafinato al esteticii, ce să mai vorbim de Leonardo, doară no să-i ștergem din istorie.... No, dacă așa le-o dat Domnu, să le placă mai altfel decât ne place nouă, "adevărații bărbați", care, vai, nu ne-am uita la fundul altuia cu scopul de a găsi "iubire"...poate la bulău...Bată-i să-i bată de boschetari...acum vreau să se și cunune, te pomenești că ne-or invita la nuntă, să horim cu "mireasa". Tuluoaie, că mare-i grădina Domnului...!

-3 (15 voturi)
Utilizator Adevărul
17.03.2015, 19:14:33

Comentariu considerat abuziv.

Teodor Gligor
17.03.2015, 18:31:06

Pe parlamentarii "nostrii" europeni sau nationali ii doare la basca de ce cred si vor majoritatea romanilor. Democratia insasi se dovedeste a fi o mascarada in care interesele de grup si minoritare sunt promovate cu seninatate impotriva vointei majoritatii, adica se obtine exact opusul a ce se declama.

+8 (12 voturi)
Nadlacan Liviu
17.03.2015, 21:09:35

Stimate domnule Gligor, Democratia nu trebuie confundata cu dictatura majoritatii. Iar la noi in Europa etalonul democratiei este modul in care protejam drepturile minoritatilor de orice fel. Nici mai mult nici mai putin. Drepturile dumneavoastra de hetrosexual ramin neatinse prin acordarea drepturilor cetatenesti celor cu late inclinati sexuale. Iar statul care tuteleaza aceste drepturi este separat de biserica prin constitutie. Ca atare trebuie sa va rafuiti cu constitutia Romaniei. Trebuie sa va deziceti de Carta drepturilor omului si prin asta sa scoateti Romanie din rindul tarilor europene pentur a o aduce in rind cu Arabia Saudita, Iranul si Statul Islamic. Acestea ar fi orinduirile sociale care ar promova dupa parerea dumneavoastra cel mai bine vointa majoritatii romanilor. Mai reflectati. Salam aleicum

-9 (11 voturi)
Nadlacan Liviu
17.03.2015, 19:39:48

Or fi facut parlamentarii nostri europeni o sumedenie de prostii pe las strassburg, dar recunosterea drepturilor homosexualilor nu e printre acestea. In acest punct ei ne-au facut onoare aratind ca romanii nu pot fi prostiti cu texte "sfinte" din epoca bronzului. Parlamentarii romani au aparat constitutia Romaniei si carta drepturilor omului. Cinste lor. Rusine domnului Diaconu pentru luarea lui de pozitie. Rusine ziarului Adevarul care ii ofera acestui slujbas al BOR spatiu pentru blog. Sa ne explice domnul Diaconu cu ce ar fi Romania mai rezolvata prin discriminarea cetatatenilor sai cu alte inclinatii sexuale decit ale sale. Cite locuri de munca s-ar crea prin anatemizarea homosexualitatii. Cit biserici in plus s-ar construi, cite spitale si autostrazi ar putea fi construite suplimentar prin ostracizarea unor cetateni romani fara vreo alta culpa decit homosexualitatea. Il rog pe domnul VC Tudor sa-i ofere domnului Diaconu spatiu de blog in Romania mare. Asta-i nivelul. Inca odata, rusine domnule Diaconu

-12 (16 voturi)

Vezi toate comentariile (21)

Modifică Setările