Politică

articolul anterior articolul urmator

Ce mai e de făcut în politică

27
6 Mar 2018 10:25:35
Mihnea Dumitru

27 Comentarii

Ion Ionescu
6.03.2018, 12:48:44

Inainte de a te apuca de scris articole, invata sa te exprimi corect, invata limba romana. Ar fi bine sa inveti si altele, dar macar atat.

-1 (5 voturi)
Marcel Panciu
6.03.2018, 12:53:53

Din acest articol reiese că românii din diaspora ar fi cumva superiori celor care au rămas în țară. Și nu doar atît, dar ar avea un drept mai mare să guverneze țara dacă dă Domnul și se îndură să se întoarcă. Ceea ce consider că e fals. Sigur că unii dintre românii plecați au avut șansa să studieze la universități prestigioase sau să lucreze în medii profesionale mai bune decît în țară. Dar ei nu reprezintă regula și, de fapt, ei nici nu cred că vor să se întoarcă.Cei mai mulți care au plecat suferă de aceleași „tare” ca și noi ăștia de-aici, inferiorii. Dacă vor să conducă această țară, n-au decît să încerce să ne cîștige încrederea și votul. Dar să nu aștepte să-i primim cu brațele deschise și să-i punem în fruntea mesei doar pentru că ei sînt fiii rătăcitori care ni s-au întors.

-1 (3 voturi)
contributor contributor
6.03.2018, 13:27:23

@ Marcel Panciu Despre Diasporă s-ar putea spune multe. Şi bune şi rele. Pentru mine cele "bune" sunt net superioare celor "rele", fie si pentru că "străinătatea" te mai cizelează şi îţi oferă repere mai sănătoase. Revine fiecăruia din Diaspora să reflecteze şi să profite de acest cadou pe care ţi-l oferă viaţa : confruntarea cu ceilalţi şi cu sine–însusi. Mai ales cu sinele ! Şi în România se poate realiza acest lucru : să încerci să te ameliorezi. Dar ce facem cu cei pe care-i reprezentaţi : dispreţuitori, invidiosi, nesiguri pe ei, agresivi şi gata oricând să dea lecţii de morala. Ne vine această dezbinare comunitară de la comunişti ? Sau este ea o adevărată tară naţională? Faptul că acele 5 milioane sunt văzute, în articol, ca o speranţă este şi nu este adevarat. Demonstraţia ar lua prea mult timp şi ar fi, desigur, inutilă. Faptul că autorul articolului mizează (ipotetic) pe o iluzie exorcizantă este, fără îndoială, o utopie infantilizantă, dar a critica o comunitate curajoasă, care a fost OBLIGATA să plece pentru a-şi găsi un viitor (aşa cum a considerat ea ca trebuie realizat) consider că este un gest detestabil, iresponsabil şi plin de ignoranţa îndoctrinatului. După '89 erau stigmatizaţi că "mâncau" cozonaci si noi "salam cu soia", ca şi cum era o obligaţie. Noile generaţii care au plecat au descoperit adevarul luptei cu realitatea ostilă de acolo. Cozonacu' trebuia meritat. Şi, uite aşa, au învătat românii diasporei democraţia capitalistă. Românii "rămaşi" ce au învăţat ? Vă citesc şi încerc să cred că poate mă înşel…

+4 (4 voturi)
contributor contributor
6.03.2018, 12:54:11

Analiză expeditivă si fără profunzime. Prin extrapolare, şi cei ce scriu ar trebui să-si demonstreze ştiinţa jurnalistului experimentat (sau măcar exigent) "pe" subiectele evocate. În curând "pe" va ajunge la "mâretia lu' "decât". Brigazile de voluntari, pline de patriotism indolent, vor duce evoluţia limbii române pe culmile Ignoranţei Glorioase "PE" 1000 DE ANI. Da' chiar si aşa, pentru mine, articolu' tot supeficial rămâne.

, new_age
6.03.2018, 13:21:23

De ce ar vrea autorul desfiintarea PNL si PSD ,bag seama ca unii chiar cred in tampeniile pe care le scriu. Poate va doriti un partid de gay ca e la moda sau unul antisistem care nu stie nici el ce vrea. Pana una alta poporul asta chinuit se chinuie sa inteleaga ce vor tot felul de partide gen USR,M10,Platforma 100,Romania 100 si alte tampenii de genul asta, facute peste noapte de tot felul de neaveniti in politica care cred ca muta muntii din loc . Modelul este peste ocean si e bine asezat ,doua partide si atat care se rotesc din cand in cand.

-3 (3 voturi)