Ce este „Micul dejun cu rugăciune“ de la Washington, evenimentul pe care PSD îl prezintă ca „lovitură internaţională“ a lui Dragnea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea va merge la Washington, potrivit PSD Teleorman. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Liviu Dragnea va merge la Washington, potrivit PSD Teleorman. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Tradiţia „Micului dejun cu rugăciune naţională“ are o vechime de peste şase decenii, iar la eveniment participă mii de invitaţi din toată lumea, de la politicieni la oameni de cultură şi sportivi. Anul acesta, printre invitaţii din România sunt Liviu Dragnea, Victor Ponta şi Ben Oni Ardelean, potrivit unor surse politice.

PSD a anunţat că Liviu Dragnea dă o lovitură internaţională, prilejuită de invitarea sa la un eveniment în USA. „Liviu Dragnea, preşedintele PSD, dă o nouă lovitură pe plan internaţional. Liderul social-democrat a fost invitat la cea de-a 67-a ediţie a Micului Dejun cu Rugăciune Naţională, care va avea loc pe 7 februarie, la Washington“, se arată într-un mesaj al PSD Teleorman

De fapt, evenimentul menţionat nu are o semnificaţie politică deosebită, acesta având loc anual, la începutul lunii februarie. Micul dejun cu rugăciune e organizat de Congres şi susţinut de organizaţiile religioase, fiind invitate persoane publice din numeroase ţări. Anul trecut, la eveniment au participat în jur de 3.500 de persoane din peste 100 de ţări. 

Potrivit cutumei, liderul de la Casa Albă, în acest caz Donald Trump, susţine un discurs în faţa miilor de invitaţi, dar nu merge să discute cu fiecare invitat în parte, aşa cum se sugerează din a doua parte a mesajului promovat de PSD Teleorman.

Anul acesta, pe lângă Liviu Dragnea, cel mai cunoscut politician român care va merge la Washington e Victor Ponta, potrivit unor surse politice. În anii trecuţi, la eveniment au fost prezenţi politicieni ca Gheorghe Falcă, Ben Oni Ardelean, Alina Gorghiu, actualul ambasador la Londra, Dan Mihalache, sau moderatorul Antena 3, Mihai Gâdea. 

Eisenhower, primul preşedinte al SUA care susţinut un discurs

Micul dejun a început în 1953, când membrii Congresului l-au invitat pe preşedintele Eisenhower să se alăture pentru un mic dejun „în spiritul lui Isus”. Micul dejun a continuat în fiecare an, fiind găzduit şi condus de membrii grupurilor de rugăciune din Senatul S.U.A. şi Camera Reprezentanţilor din S.U.A.

Citeşte şi:

Liviu Dragnea pleacă în SUA? PSD Teleorman: La acest eveniment va fi prezent şi preşedintele Donald Trump

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite