Care miniştri din Guvernul Grindeanu sunt la un pas de remaniere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Componenţa actuală a guvernului ar putea fi modificată în următoarea lună, importante nume de miniştri figurând pe „lista neagră” a lui Liviu Dragnea. Liderul PSD îi critică pe aceştia pentru modul prost în care au comunicat în spaţiul public, oferind mesaje greşite care au acoperit măsurile bune luate de guvern. Printre miniştrii care ar putea fi schimbaţi se numără Viorel Ştefan, având cele mai mari şanse să părăsească guvernare.

Patru nume de miniştri figurează pe lista posibilă a lui Liviu Dragnea privind remanierea guvernamentală. Declaraţiile făcute de ministrul muncii, Lia Olguţa Vasilescu, pe tema plafonării indemnizaţilor pentru mame, ar putea să o coste fotoliul de ministru. Vasilescu a spus că plafonarea indemnizaţiilor pentru creşterea copilului este o măsură necesară este stoparea înşelătoriei statului român şi doar persoanele care „au bulversat” sistemul vor avea de suferit de pe urma măsurii. Declaraţiile ei l-au deranjat pe liderul PSD, între cei doi având loc mai multe declaraţii în contradictoriu. Mai mult, Dragnea i-a reproşat ministrului şi modul deficitar în care a comunicat în cazul Legii salarizării unitare.

Proastă comunicare

Proasta comunicare i se reproşează şi ministrului de finanţe, Viorel Ştefan. Acesta este acuzat de Dragnea că din cauza modului în care a explicat impozitul pe venit global şi cel pe gospodărie, publicul a avut o reacţie negativă la aceste măsuri. Demitarea acestuia din componenţa Guvernului Grindeanu este cea mai sigură din acestă „listă neagră”.

Întârziere nejustificată

Un alt nume este cel al ministrul justiţiei, Tudorel Toader, care a declanşat nemulţumirea liderului PSD prin întârzierea de care a dat dovadă în cazul pachetului de legi pentru justiţie. Liviu Dragnea a declarat că ministrul întârzie „nepermis de mult” cu acest pachet şi că nu va beneficia de susţinerea partidului la „nesfârşit”.

 „O să cer o audienţă la Ministrul Justiţiei, după ce mi-o avizează că să îi explic că Parlamentul nu este anexa Guvernului. O să am îndrăzneala să fac lucrul ăsta. Întârzie nepermis de mult. Se lungeşte foarte mult discuţia despre un subiect care nu mai începe. Cred că ar trebui să ne ocupăm în mod serios de toate lucrurile care sunt enunţate public şi finalizate. Beneficiază de orice susţinere în condiţiile în care există o coerenţă şi un termen cât de cât realist. Nu poţi beneficia de susţinere la nesfârşit, beneficiezi câteva luni şi mai vedem după-aia”, a spus şeful partidului aflat la guvernare.

Şi un ministru ALDE e vizat

Pe lista lui Dragnea figurează şi un ministru ALDE, şi anume ministrul energiei, Toma Petcu. Acesta este acuzat ca având o slabă prestaţie la minister şi că şi-a neglijat activitatea de ministru, în condiţiile în care sunt foarte multe lucruri de făcut la Energie. În cazul în care acestă remaniere va dori să fie pusă în practică, liderul PSD va trebui să se consulte cu preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite