Ce nu au în comun Gabriela Firea şi Klaus Iohannis

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Am ajuns şi în cea de-a şaptea zi de campanie şi după debutul furibund, în care candidaţii au preferat să ia la pas, mai degrabă, Facebook-ul, decât ţara, iată că «mizeriile» inevitabile în orice campanie care se respectă încep să curgă.

Gabriela Firea, de la înălţimea funcţiei de purtător de cuvânt a campaniei prezidenţiabilului Victor Ponta, a sărit să-l atace pe principalul contracandidat, Klaus Iohannis. Atacul nu a vizat programul, pe care, probabil, nici nu l-a citit, ci prohabul (expresia aparţine maestrului Ion Cristoiu). 

Doamna Firea i-a reproşat prezidenţiabilului ACL că nu are copii, iar în opinia ei această „carenţă“ îl exclude din categoria de bun familist şi de .....candidat la Preşedinţie. După ce am citit această declaraţie, ne-am gândit că stimabilei doamne Firea i-au scăpat declaraţiile lui Klaus Iohannis, în care afirma cu tristeţe, în urmă cu ceva vreme, că o problemă fiziologică l-a împiedicat să intre şi în rolul de tată.  

Dar ne-am înşelat. Câteva rânduri mai jos, doamnă Firea îi dădea prezidenţiabilului Iohannis şi soluţia: adopţia. Nu ştim şi nici nu e relevant de ce domnul Iohannis nu a înfiat un copil, dar credem că nu era treaba doamnei Firea să-i sugereze acest lucru.

Klaus Iohannis a reacţionat la atacul lui Firea, pe Facebook, deşi mesajul său nu face referire explicită la acest atac.  „Un astfel de comportament denotă nesiguranţă, teamă şi lipsă de profesionalism“, i-a transmis Iohannis doamnei Firea.

Gabi Firea nu a înţeles subtilitatea şi a revenit cu o nouă declaraţie, dar nu pentru a-şi cere scuze că a atentat la intimitatea lui Iohannis, ci pentru a se asigura că nu-şi pune în cap românii care nu pot avea copii. „Am afirmat că voi vota un candidat care este şi părinte, pentru că eu însămi provin dintr-o familie numeroasă, am doi băieţi şi mai aştept un copil“, a declarat Firea. Gabriela Firea a anunţat recent că aşteaptă cel de-al treilea copil. Naştere uşoară, doamnă, şi la cât mai mulţi copii. 

firea

Pe modelul „Simona Halep“, premierul nu pierde ocazia de a-şi asocia numele cu orice român de succes. De data aceasta „victimă“ i-a căzut  Mircea Cărtărescu, aflat în cărţi pentru premiul Nobel, şi despre care spunea, în 2010, că este intelectualul Fuhrerului, alături de Mircea Mihăeş. 

Joi, cu câteva ore înainte de anunţarea câştigătorului, Cărtărescu i-a răspuns premierului, tot pe Facebook: „În ce mă priveşte, resping cu dezgust urările domnului Ponta“. Am crezut că premierul se va lecui să se mai „afişeze“ cu personalităţi ale scenei româneşti, dar, la câteva ore de la mesajul lui Cărtărescu, a recidivat.

Într-o altă postare, Ponta i-a urat fostului internaţional, Gică Popescu, un călduros „La mulţi ani!". Întâmplător sau nu, Ponta l-a ales pe Popescu, care este la puşcărie. Sperăm să nu existe semnal la Internet.

După ce ieri a fost la Râmnicu Vâlcea, Monica Macovei a ales astăzi să-şi odihnească picioarele şi să-şi obosească mâinile, intensificându-şi activitatea pe Facebook. Dacă zeiţa Fortuna i-a pus beţe în roate şi confruntarea cu Tăriceanu de la TVR nu a mai avut loc, Macovei îşi încearcă norocul cu premierul. Nu ştim dacă va avea mai mult succes, mai ales că a ilustrat postarea cu… o găină care fuge mâncând pământul. 

gaina
Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite