Ce s-a întâmplat în decembrie 2016?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă opoziţia câştigă următoarele patru runde de alegeri, va rămâne mult timp întrebarea, ce s-a întâmplat în decembrie 2016?

A existat o spălare pe creier în masă în decembrie 2016 prin mesaje la comandă pe Facebook? Vezi Cambridge Analytica. Cine a plătit acele mesaje targetate pe categorii de proşti creduli şi din ce bani? Ce tip de personalitate de cacao trebuie să ai să votezi cu criminalii? Ce fel de om e să scrii acele minciuni ordinare? Am câteva bănuieli pe care vreau să le discutăm aici.

Cum am o vârstă fragedă, nu pot discuta decât despre ce am văzut la prieteni. Reamintesc că inclusiv tineretul, inclusiv din Bucureşti, a votat în 2016 în proporţie de 50% cu PSD. De ce ai vota cu PSD ca tânăr bucureştean? Unul dintre motive este căpătuirea. Promisiuni de funcţii şi avansări. Adică trafic de influenţă. Cum de este infectată o jumătate de populaţie tânără cu virusul corupţiei şi al nepotismului iar nu ştiu, având în vedere că aceştia sunt oameni cât de cât deştept şi cu educaţie superioară. Cum de nu au ca prioritate dreptatea şi pedepsirea criminalilor toţi oamenii din această ţară? Probabil răspunsul la această întrebare este că ei sunt parte a grupului criminal de comunişti care ne-au omorât pentru a continua să aibe puterea în 1989-1990. Rude de-ale lor, fiii lor. Oamenii aceştia nu mai ştiu ce e normal şi drept. Au rude care lucrează la stat, ei înşişi lucrând la stat. Sunt orbi şi nu le pasă de dreptate, vrând, pe bună dreptate, să trăiască şi ei bine. Atunci întreb, sunt aceşti oameni vinovaţi de ceva? Sigur că sunt, pentru perpetuarea corupţiei şi amoralităţii. Atunci să fie daţi afară toţi, şi reangajaţi în urma unui concurs organizat de o parte terţă, cum ar fi una din firmele mari de audit. Până atunci, toţi cei care lucrează la stat vor fi suspectaţi de corupţie, nepotism şi trafic de influenţă.

Sunt două categorii de oameni: cei ce se prind mai repede şi cei ce se prind mai încet. Eu m-am prins tot timpul mai încet de ceea ce se întâmplă în jurul meu. Dar întreb încă o dată, filozofic, oare ce-i mai bine, să fii primul printre nihilişti sau ultimul printre corupţi?

Bertrand Russell consideră adevărul ca o coincidenţă între convingerile subiective proprii şi fapte. În toată această pâclă, e greu să te menţii limpede, aşa este. Cei mai puţin norocoşi, nu au probabil cum să înţeleagă niciodată. Dar dezvoltă mecanisme de adaptare. În ochii majorităţii alegătorilor, toţi politicienii sunt la fel. Singurii capabili să evalueze şi să diferenţieze sunt intelectualii, însă o parte din ei trădează. Tăcerea le este cumpărată cu bani negri. Asta e adevărata dramă a democraţiei şi societăţii libere şi de aia e aşa importantă domnia legii. Lipsa de moralitate a intelectualilor e de-a dreptul tristă. În articolului trecut l-am menţionat pe Cristian Pârvulescu. Dar sunt mulţi alţii. Cum a ajuns un om că Adrian Ursu să susţină propaganda pesedistă?

La ultimul sondaj pe bune, s-a observat că PSD-ul a scăzut cu 20 puncte de la ultimele alegeri. Pe lângă faptul că este o victorie uriaşă pentru opoziţie, din păcate, pentru PNL, care este făcut din acelaşi material securisto-comunist ca şi PSD, altceva merită observat. Aceste 20 puncte procentuale care s-au răzgândit, 1 600 000 de votanţi PSD, sunt cei care au prieteni simpatizanţi ai opoziţiei. Retragerea sprijinului s-a făcut în urma lungilor conversaţii, de multe ori violente, cu prietenii lor din opoziţie. Vă spun pentru că am avut lungi discuţii cu unii dintre prietenii mei pesedişti şi din păcate a trebuit să le explic într-un mod foarte neplăcut că e o mizerie ce fac ei. Dar ce facem cu restul de 2.4 milioane de PSD-işti capturaţi? Ăia nu au în jur decât alţi PSD-işti. Cum facem bine această ţară şi cum îi ridicăm din mocirlă pe aceşti 2.4 milioane?

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite