Politică

articolul anterior articolul urmator

Ce s-a întâmplat cu plângerea penală împotriva lui Vona Gabor?

16
6 Aug 2014 15:44:57
Bogdan Diaconu
Vona Gabor acţionează cum vrea pe teritoriul statului nostru care nu a fost în stare timp de un an de zile să ia o decizie la adresa sa prin care să îl împiedice să îşi desfăşoare în România activitatea sa neo-nazistă
Vona Gabor acţionează cum vrea pe teritoriul statului nostru care nu a fost în stare timp de un an de zile să ia o decizie la adresa sa prin care să îl împiedice să îşi desfăşoare în România activitatea sa neo-nazistă

În urmă cu un an de zile, după declaraţiile de război ale lui Vona Gabor de la tabăra din Borzont, am depus o plângere penală prin care acest neo-nazist periculos nu numai pentru România să fie declarat indezirabil pe o perioadă de 15 ani. Ce s-a întâmplat cu plângerea penală dacă Vona Gabor este aşteptat joi din nou la tabăra separatistă de la Borzont? Iată şi plângerea penală a cărei instrumentalizare nu a mai ajuns la final:

DOMNULE PRIM-PROCUROR

al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti,

 Subsemnatul Bogdan Mihai Diaconu, ...,

formulez prezenta

 PLANGERE PENALA

 

împotriva numitului Vona Gabor, cetăţean al Ungariei, având functia de preşedinte al partidului Jobbik din Ungaria, pentru săvârşirea de activităţi de natură să pună în pericol siguranţa naţională şi ordinea publică

În fapt,

La data de 10 august 2013, în cadrul Taberei EMI desfăşurată la Borzonţ, judeţul Harghita, numitul Vona Gabor a făcut mai multe declaraţii publice menite să pună în pericol siguranţa naţională şi ordinea publică, după cum urmează:

"Eu cred că Ungaria, dincolo de gesturile simbolice şi de iniţiativele civice, are obligaţia să încerce să dea glas acestei cerinţe în faţa forurilor internationale. Eu cred că această dispută (privind autonomia Secuimii) nu este disputa României şi Ungariei, ci una europeană. Ungaria trebuie să facă orice îi stă în putinţă ca disputa pe seama autonomiei să se finalizeze cât mai repede”.

"Este evident că, pentru noi, principalul obiectiv nu este calitatea relaţiei dintre Romania şi Ungaria, ci starea societăţii şi naţiunii maghiare, care îi include şi pe maghiarii din Transilvania. Deci, dacă apărarea drepturilor maghiarior din România şi reprezentarea lor înseamnă conflict cu România, cred că Jobbik îşi va asuma această reponsabilitate, care trebuie, de fapt, asumată de întreaga Ungarie”.

”Dacă spunem ceva, acţionăm în spiritual celor spuse de noi. Noi nu vorbim în vânt, eu, personal, am auzit astăzi despre solicitarea lui Tokes Laszlo şi de acum înainte trebuie să ne gândim, să analizăm şi ar fi bine să discutăm şi cu el, să vedem oare la ce şi cum s-au gândit când au solicitat protectoratul Ungariei asupra Transilvaniei ? Acţiune individuală pe această temă nu dorim să facem în niciun fel, dar vom dezbate acest subiect şi vom încerca să găsim soluţii care ne conduc înainte, şi nu înapoi”.

Numitul Vona Gabor nu este la prima declaraţie publică prin care aduce atingere siguranţei statului român. Astfel, pe 13 august 2011, în cadrul Taberei EMI de la Gheorgheni, Vona Gabor a făcut următoarea declaraţie:

"Fidesz ar fi trebuit să se folosească mai bine de perioada în care a deţinut preşedinţia UE, ca să slujească mai eficient cauza obţinerii autonomiei regiunilor din afara graniţelor Ungariei, locuite preponderent de maghiari".

Faţă de cele de mai sus, vă învederăm faptul că, potrivit art.83 din OUG 194/2002, statul român are posibilitatea de a lua măsura administrativă de autoritate prin care să declare indezirabil un cetăţean străin care a desfăşurat, desfăşoară ori există indicii temeinice că intenţionează să desfăşoare activităţi de natură să pună în pericol siguranţa naţională sau ordinea publică.

Or, cele descrise mai sus reprezintă exact obiectul material al art.83 din OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România.

Solicit de aceea demararea procedurilor de constatare a acţiunilor şi declaraţiilor numitului Vona Gabor ca fiind în măsură să pună în pericol siguranţa naţională sau ordinea publică, mai ales în ceea ce priveşte incitarea la un conflict între Ungaria şi România pe tema minorităţii maghiare din Transilvania. Solicit de asemenea aplicarea măsurii administrative de autoritate împotriva numitului Vona Gabor prin declararea sa ca indezirabil pentru perioada maximă, de 15 ani, având în vedere caracterul repetat al activităţilor sale împotriva statului român, precum şi utilizarea calităţii sale publice de preşedinte al partidului Jobbik din Ungaria în desfăşurarea acţiunilor sale prin care pune în pericol siguranţa naţională.

 Bogdan Mihai Diaconu

Deputat PSD

12.08.2013

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

16 Comentarii

Vanatorul/d.c.
6.08.2014, 18:07:38

"Ce s-a întâmplat cu plângerea penală împotriva lui Vona Gabor?"..Da pe ce fel de hartie ati scris plangerea ai , dom' Diaconu..? Avea si antetul Parlamentului pe ea..? Daca da, inseamna ca de asta nu v-au luat-o in serios..Cine mai ia in serios o plagere venita din partea celor mai mari mincinosi si infractori din Romania..? Da' mai incercati..! Ca poate de-atata ras, maghiarii mai uita din pretentii..!

-3 (15 voturi)
Iuliu Banateanu
6.08.2014, 18:17:58

"domnul" deputat PSD b diaconel( asistat socyyal ) incearca sa aduca in discutie false teme( xenofobe) pentru a castiga electorat pentru stapanul lui prea cinstitul si prea inteleptul victor vorel tonta! Cine e vona gabor la care autorul se tot raporteaza obsesiv? Un b diaconel mai mare ( adica mai insolent , marginit, rasist si demagog decat sus numitul), care ii provoaca nenumarate fantasme/cosmaruri acestuia, furnizandu-i munitie ELECTORALA pentru a promova sistemul hipercentralist si personalitatea spurcata a lui pictor vorel tonta! Ce ne importa pe majoritatea e soarta inaltilor TRADATORI nationali - ilici iliescu( PSD)- dictator, mineriador, gropar, vanzator si tortionar al poporului roman, generator al iepurimii maronii care conduce Ro -a severin(PSD)- prim corupt al UE, tradator NATIONAL, care a oferit pe tava Insula Serpilor si o buna parte din Platoul Continental Ucrainei -d voiculescu(PC/PSD)- trantor si inalt tradator al tarii -vacaroiu(PSD)- prim castasrofa/ministru -a matase(PSD)- prim haiduc al Ro, -v zgonea(PSD)prim penal al parmamentului -miron mitrea( PSD)- hot de frunte -t bassse- prim scufundator al flotei si-al natiunii( desprins tot din FSN-ul iliescian) -d diaconescu(PPDD/PSD)- prim balcanizator al Ro -mazare (PSD)-prim mascarici - m vanghelie(PSD)-prim 'telectual al natiunii -vorel tonta(PSD), prim "sfant" al Ro, gropar si distrugator al tarii ... P.S. Lista poate continua, o puteti completa dupa cum credeti de cuvinta, cu mafioti/"politicieni" din judetele natale

-7 (13 voturi)
barbu brailoiu
6.08.2014, 18:49:10

inseamna ca partidul in care activati deocamdata (PSD, dupa etapa PC) nu a dat doi bani pe indignarile dv, reale sau simulate. de ce nu i-ati spus asta dlui ponta, al carui subaltern pe linie de partid sunteti, si care il are consilier pe gyorgy frunda, iar acum o propune ministru al culturii pe o oarecare biro, care isi trece limba romana in randul limbilor straine? sa lasam mofturile, domnule politician. cred ca nici nevasta dv. nu va crede...daramite cititorii.

+3 (9 voturi)
gogu58
6.08.2014, 20:39:04

Dar de ce ne intrebi pe noi ? Nu-i mai bine sa faceti o interpelare de la tribuna parlamentului ? Sau nu aveti voi ca sa nu se supere aliatii ?

+7 (11 voturi)
Handicapat Mental
7.08.2014, 09:13:51

BREAKING NEWS Viktor Viorel Ponta este invitatul lui Vona la Borzont! Deunazi si-a facut presenta la un alt eveniment UDMR http://www.ziare.com/victor-ponta/premier/ponta-primit-in-harghita-cu-imnul-ungariei-sigur-ca-vom-fi-criticati-1314594 Asteptam ca respectatul prim ministru sa puna steagul secuiesc si al Hungariei pe cladirea guvernului.roman.

+4 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (16)

Modifică Setările