Politică

articolul anterior articolul urmator

Ce salarii de nababi au şefii din ASF. Cel mai mic venit depăşeşte 70.000 de euro anual

15
29 Oct 2020 10:47:06
Autor: Iulian Bîrzoi
Foto: Claudiu Năsui (USR)
Foto: Claudiu Năsui (USR)

În afara preşedintelui ASF, care câştigă peste 15.000 de euro lunar, şi restul şefilor au salarii de peste 11.000 de euro pe lună. „Toţi PNL-iştii şi toţi PSD-iştii au votat un proiect de lege care suplimentează veniturile ASF”, a precizat Claudiu Năsui, parlamentarul care a publicat sumele.

Claudiu Năsui acuză PNL că în loc să meargă către plafonarea veniturilor şefilor ASF, liberalii au decis să meargă în direcţia opusă.
 
„Iată salariile celor care conduc Autoritatea de Supraveghere Financiară. Venituri de peste 50.000 de lei net pe lună.
Toate veniturile de la stat ar trebui plafonate la nivelul salariului preşedintelui. Inclusiv cel al instituţiilor care zic că se finanţează din «venituri proprii». De fapt veniturile lor zise «proprii» sunt tot din buzunarul nostru şi tot pentru că statul le dă diverse atribuţii.

În loc să mergem către plafonarea acestor venituri, noi mergem în direcţia total opusă.

Săptămâna trecută trecea val vârtej prin parlament proiectul domnului Florin Roman, liderul grupului parlamentar PNL, prin care statul ar suplimenta veniturile conducerii ASF pe care o vedeţi aici cu diurne noi de cazare şi transport şi cu decontarea cheltuielilor cu locuinţa de serviciu”, a precizat Claudiu Năsui pe Facebook.
 
Deputatul USR a prezentat apoi firul evenimentelor, scoţând în evidenţă cât de repede a trecut proiectul PNL, cu sprijinul PSD.
 
„Ca să ne dăm seama cât de repede a trecut proiectul. Domnul Roman l-a înregistrat la biroul permanent pe 12, a dat termen de dezbatere până pe 13. Tot pe 13 a fost convocată comisia pentru buget ca să i-l treacă. Tot pe 13 a fost pus proiectul pe ordinea de zi a plenului. Şi tot pe 13 a fost şi votat de plen.
 
În dimineaţa zilei am semnalat proiectul (http://tiny.cc/bw41tz) şi ne-am împotrivit cât am putut în plen (http://tiny.cc/5w41tz), dar PSD şi PNL au majoritatea largă în parlament.

Cursă contra cronometru să mărim veniturile conducătorilor ASF. Practic în două zile a trecut proiectul prin parlament. Timp de dezbatere publică de pe 12 pe 13.  Domnul Roman ştie ce face, trebuie să treacă rapid legea ca să aibă lumea timp să uite până la alegerile din 6 decembrie.
Proiectul PNL fi consultat aici: http://tiny.cc/dw41tz. Liderul PSD a refuzat să-l semneze de ruşine şi de teama că va fi afectat electoral dacă face asta. Aşa că domnul Roman l-a semnat singur. Dar a avut susţinerea 100% a PSD-ului pentru proiect, după cum se vede din voturi şi din rapiditatea cu care trece prin parlament.
 
Toţi PNL-iştii şi toţi PSD-iştii au votat proiectul. Acum proiectul e la senat, unde a trecut de comisii. Singurul vot contra a venit de la colega noastră Ramona Dinu. În curând va trece de plenul senatului.
Ce credeţi că vor vota PNL şi PSD?”, a mai precizat Claudiu Năsui.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

15 Comentarii

Coronavirus Noul
29.10.2020, 10:56:38

Vai! Dar nu cred. Chiar sa fie asa? D-nii astia, care se sacrifica ceas de ceas pentru tarisoara asta, (ca Badalau), sa aiba asa salarii?

+2 (2 voturi)
Ludwig
29.10.2020, 11:20:02

LAace grad de colectare de tva avem ca in africa, astia sunt platiti mai bine ca in west. Sunt curios cati dintre ei se pot angaja in privat macar pe o mie de euro pe luna. Sunt toti ajunsi in sinecuri politicie...

+4 (4 voturi)
gigione delaDJ
29.10.2020, 11:04:23

Nene, vezi că ai o manipulare în titlu, 135000 de euro pe LUNĂ?? Poate pe MARTE! Apoi vine treaba cu 50000 lei tot pe LUNĂ..apoi arăţi poza cu aia care are 11000 eur pe LUNĂ..deci ce e cu vrăjeala din titlu?? În plus, nasolul de Năsui vrea plafonarea la nivelul prşedintelui?? Păi ce face preşedintele? Lucrează în mediu toxic? Are spor de încordare psihică? Preşedintele nici n ar trebui retribuit, ar trebui să i se asigure doar cheltuielile de protocol, cam ca la monarhii actuali. Băi Nasolule de Năsui Făsui, salariul mare este mare ca să l facă pe ăla cît de cît necoruptibil, ai înţeles?? Vrei să aibă aşa, la vreo 10000 lei..pe LUNĂ?

-5 (7 voturi)
manea laura
29.10.2020, 11:14:15

11000 de euro lunar? da' tu te auzi ce zici? spor de incordare psihica? tu crezi ca cotofana aia se incoarda toata ziua psihic pentru tarisoara asta si pentru ce 11000 DE EURO LUNAR pe care ii ia de la stat? hai hai, asta e vrajeala pesedisto-penelista.

+1 (3 voturi)
gigione delaDJ
29.10.2020, 11:20:33

lasă useristo, tu vezi cum faci cu lgbt ul, cu căsătoriile între aceleaşi sexe, cu combaterea bisericii şi încearcă să fii mai atentă la interpretarea textului. Ideea e că se minte în titlu! Apoi ideea e că salariul lu iohanis ciocanis nu trebuie luat ca plafon. Ce face iohanis?

-3 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (15)

Modifică Setările