Ce scrie presa americană despre numirea lui George Maior ca ambasador în SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul director al Serviciului Român de Informaţii, George Maior va fi audiat în Parlament la 19 mai, pentru postul de ambasador al României în Statele Unite.

Potrivit România TV, agenţia Associated Press, publicaţiile „The New York Times“ şi „Washington Post“au preluat ştirea numirii fostului director SRI în funcţia de ambasador al României în SUA şi scriu că acesta este cunoscut pentru poziţia sa favorabilă Statelor Unite, dar şi că este fostul şef al Serviciului Român de Informaţii.

Maior a demisionat în luna ianuarie, după ce a criticat CCR pentru respingerea Legilor „Big Brother“. Administraţia prezidenţială a anunţat astăzi că liderii partidelor politice au semnat, la întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis, o iniţiativă legislativă parlamentară de modificare şi completare a Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice.

Sursa citată precizează că preşedintele Iohannis şi-a exprimat speranţa că acest proiect, care este rezultatul unui efort comun, va fi aprobat de Parlament şi a subliniat că într-o societate democratică securitatea, respectarea legii şi libertatea trebuie puse în acord.

Săptămâna trecută, George Maior a fost propus ca ambasador extraordinar şi plenipotenţiar în SUA, iar preşedintele Klaus Iohannis a aprobat numirea. Funcţia de ambasador în SUA a fost asigurată până acum de Iulian Buga, acesta fiind rechemat de la post.

Potrivit comunicatului Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului a aprobat totodată propunerea de numire a lui Iulian Buga în funcţia de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar în Regatul Suediei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite