Ce spun Dragnea şi Tăriceanu despre întâlnirea Trump-Iohannis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PSD Liviu Dragnea salută, într-o postare pe Facebook, ”faptul că parteneriatul strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii se întăreşte”, în timp ce Tăriceanu a reţinut remarca lui Donald Trump privind lupta anticorupţie şi statul de drept, însă liderul ALDE crede în continuare că cea mai gravă formă de corupţie de abuzul de putere.

”Salut faptul că parteneriatul strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii se întăreşte! Iată cum consensul naţional privind alocarea celor 2% din PIB pentru Apărare a dus la rezultate concrete”, a scris Liviu Dragnea, sâmbătă, pe Facebook. Totodată, preşedeintele Camerei Deputaţilor şi-a exprimat speranţa ca perteneriatul strategic cu Statele Unite ale Americii să aducă rezultate şi în plan economic. ”Sper ca parteneriatul strategic cu SUA să aibă efecte şi în plan economic”, a încheiat Dragnea.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu a interpretat remarca lui Donald Trump privind lupta anticorupţie şi statul de drept într-o cheie aparte. 

”Din discursul preşedintelui Trump, am reţinut în mod deosebit remarca privind lupta anticorupţie şi pentru un stat de drept, care se desfăşoară la noi în ţară. Este un punct de vedere pe care l-am susţinut permanent şi pe care-l susţin în continuare. Aşa cum am subliniat în repetate rânduri, corupţia nu s-a manifestat la noi doar în domeniul financiar. Cea mai gravă formă de corupţie este corupţia generată de abuzul de putere manifestat la nivelul conducerii unor instituţii”, se arată într-un comunicat al preşedintelui Senatului.

Călin Popescu-Tăriceanu susţine că lupta anticorupţie este folosită în scopuri politice, fapt ce reprezintă în sine o formă de corupţie. ”Lupta noastră cu corupţia trebuie să se focalizeze mai mult ca oricând pe cei care au transformat lupta anticorupţie într-un instrument politic împotriva adversarilor, împotriva democraţiei, a drepturilor Omului, devenind astfel ei înşişi corupţi”, consideră preşedintele ALDE.

”Întâlnirea dintre preşedinţii României şi SUA este un reper politic foarte important, dar nu reprezintă un panaceu pentru provocările cu care ne confruntăm la noi acasă”, a conchis Tăriceanu.

Donald Trump l-a elogiat pe preşedintele Klaus Iohannis, la conferinţa comună de presă susţinută la Casa Albă, pentru efortul depus de şeful statului român pentru combaterea corupţiei şi pentru apărarea statului de drept.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite