Ce spun liderii PSD despre apariţia lui Ponta pe corturile PRU: „Cum ar fi ca Băsescu să se folosească de imaginea mea? Ponta i-a dat consimţământul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Social-democraţii se tem de faptul că PSD ar putea pierde procente în favoarea PRU din cauză că Victor Ponta le permite să-i folosească imaginea în campania electorală. Victor Ponta deschide lista PSD la Gorj şi, în acelaşi timp, este propunerea de premier a PRU.

Partidul România Unită (PRU), unde şi-au găsit adăpost mai mulţi foşti membri PSD, îl prezintă pe Victor Ponta drept propunerea lor de premier la alegerile parlamentare. Campania stradală a PRU îl are în centru pe Victor Ponta, a cărui imagine se află pe toate corturile electorale ale partidului proclamat naţionalist. „El trebuie să clarifice fără dubiu că nu susţine alt partid. Este un lucru cinstit, firesc pe care trebuie îl facă orice membru PSD, care se implică în campania electorală“, a spus Liviu Dragnea. Fostul premier al PSD, Victor Ponta, nu pare însă că are o problemă cu faptul că PRU îi flutură numele pe post de prim-ministru. „PRU s-a inspirat de la PNL. PNL-ul nu are program, dar îl vrea pe Cioloş premier. PRU la fel: nu are program, dar îl vrea pe Victor Ponta. Doamne ajută! Sper să nu afecteze procentele PSD“, a mai arătat Dragnea.

„Aşteptăm să fie mai ferm Ponta“

Codrin Ştefănescu, secretarul general-adjunct al PSD, s-a arătat deranjat de faptul că PRU foloseşte electoral imaginea lui Victor Ponta, singurul pe care îl găseşte vinovat. „Ei nu greşesc cu nimic. Atâta timp cât Ponta nu spune «Stop joc, nu-mi mai folosiţi imaginea!», ei o pot face în continuare. Cum ar fi ca PMP şi Traian Băsescu să se folosească de imaginea mea? Înseamnă că tacit Ponta i-a dat consimţământul. Aşteptăm să fie mai ferm Victor Ponta în ceea ce priveşte PRU, pentru că o parte a nehotărâţilor, pe care i-am fi putut câştiga, vor vota cu PRU. Singurul câştig al lui Ponta este acela de a creşte tacit un partid care să fie folositor PSD la guvernare, după spusele lui. După alete opinii, o face strict pentru el personal ca lider de partid“, a spus Ştefănescu.

Contrar lui Codrin Ştefănescu, vicepreşedintele PSD Mihai Tudose crede că greşeala aparţine PRU. „Este disperarea PRU de a atrage electorat, de a pune imagini. Ilaritatea este că ei spun «Victor Ponta, prim-ministru», iar Ponta a spus că nu mai vrea prim-ministru. Ponta e un candidat propus de Gorj şi un fost prim-ministru bun. Victor Ponta este o funcţie“, a spus vicepreşedintele PSD Mhai Tudose.

„Candidaţii noştri sunt pe buletinele de vot“

Senatorul PSD Şerban Nicolae le-a transmis celor de la PRU că Victor Ponta este candidatul lor. „Preşedintele Liviu Dragnea a fost suficient de explicit în această privinţă, arătând că este un lucru bun că membrii PSD sunt apreciaţi şi de alte partide, chestiunea prim-ministrului fiind de discutat strict după rezultatul alegerilor. PSD propune electoratului o ofertă concretă de guvernare. Candidaţii noştri sunt pe buletinele de vot şi nu pe corturi“, a comentat Şerban Nicolae.

„Nu are de ce să-l deranjezepe Dragnea“

Nici preşedintele PRU Bogdan Diaconu nu are o problemă cu faptul că Ponta se află pe listele PSD şi îi spune lui Dragnea că nici el nu ar trebui să fie deranjat de faptul că Ponta este propunerea lor de premier. „Victor Ponta e membru al PSD şi va candida la Camera Deputaţilor ca membru al PSD. Nu am discutat cu domnul Dragnea despre faptul că domnul Ponta e imaginea PRU în campania pentru alegerile parlamentare. Nu are de ce să-l deranjeze. Domnul Dragnea îl are pe domnul Ponta în PSD, iar domnul Ponta este unul dintre cei mai capabili oameni. Ar trebui să fie mândru că un alt partid susţine imaginea domnului Ponta“, a spus Bogdan Diaconu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite