Adrian Năstase, despre dezbaterea Ponta-Iohannis: „Victor, spune că eşti de acord cu propunerea lui Iohannis“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul premier Adrian Năstase, la ieşirea din închisoare FOTO Marian Iliescu
Fostul premier Adrian Năstase, la ieşirea din închisoare FOTO Marian Iliescu

Fostul premier Adrian Năstase, care şi-a petrecut în închisoare un an şi jumătate, îl îndeamnă pe Victor Ponta să accepte provocarea lansată de Klaus Iohannis, de a respinge proiectul de lege privind amnistia şi graţierea din Parlament. Fostul premier spune că respingerea proiectului din Parlament nu va conduce la îngroparea definitivă a legii amnistiei şi a graţierii.

„Discuţiile pe tema acestui proiect de lege arată cum se poate construi o temă falsa in dezbaterea publică. Nu din incompetentă, ci din rea-credinţă. Iohannis i-a propus aseară lui Ponta să discute acest subiect “ca intre bărbati”. Eu cred că un alt organ ar fi mai util pentru a discuta această temă. Am explicat cu un alt prilej că prerogativa adoptării unei astfel de măsuri, în formă colectivă, aparţine exclusiv Parlamentului. De altfel, e suficientă lecturarea textului constituţional. Sigur, partidele, guvernul, preşedintele au un anumit rol în modelarea unei astfel de reglementări“, a scris Năstase, pe blogul său personal.

Fostul premier crede ca actualul proiect de lege din Parlament poate fi respins, iar parlamentarii pot iniţia un alt proiect.

„In legătură cu textul actualului proiect din Parlament. Este clar că el a plecat la drum intr-un mod neinspirat, a fost modificat neinspirat si a fost NE-dezbătut tot ne-inspirat. Care este problema ca ACEST proiect să fie supus votului si respins? Un vot negativ pe ACEST proiect nu ar insemna respingerea pentru eternitate a unei legi a gratierii si amnistiei. Parlamentul are dreptul de a relua acest subiect, cu un nou proiect de lege (initiativă legislativă) intr-o altă sesiune in urma unei dezbateri publice – care să clarifice categoriile de persoane si de infractiuni vizate, limitele pedepselor etc – proiect elaborat de o comisie speciala din parlament, pe baza discutiilor cu MJ, ANP si avizat de guvern“, a mai spus Năstase.

Fostul premier îi recomandă lui Ponta să accepte provocarea lui Iohannis şi Parlamentul să fie convocat vineri pentru a respinge acest proiect. „Concluzie: dacă problema e atat de serioasă pentru “bărbati” inainte de duminica votului, nu văd de ce nu ar fi de acord Ponta cu propunerea lui Iohannis – făcută, probabil, in băscălie –  ca Parlamentul să se reunească vineri pentru a da un vot negativ ACESTUI proiect de lege. Evident, stim cu totii că, tehnic, convocarea Camerei Deputatilor de pe o zi pe alta este imposibilă dar ar trebui aruncat cartoful fierbinte inapoi la Iohannis. Da, Victor, spune că esti de acord cu propunerea de convocare a Parlamentului. Dacă ăsta este principalul motiv pentru care Iohannis vrea să fie presedintele României…“, a conchis Năstase.

La a doua confruntare televizată între Victor Ponta şi Klaus Iohannis, candidatul ACL a făcut un apel la Ponta să convoace Parlamentul pentru vineri în vederea respingerii legii amnistiei şi a graţierii.

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, i-a solicitat, din nou, joi dimineaţă contracandidatului său la alegerile prezidenţiale, Victor Ponta, să convoace Parlamentul pentru a da curs cererilor din partea Justiţiei, dar şi pentru a respinge legea amnistiei şi a graţierii, care este, în prezent, blocată în Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor.

„Există o temă publică foarte importantă pe care am prezentat-o deja aseară, cea cu legea amnistiei şi graţierii. L-am invitat pe contracandidatul meu Victor Ponta ca împreună să convingem Parlamentul să se întrunească Camerele mâine, să se ia în dezbatere legea amnistiei şi graţierii şi solicitările de încuviinţare din partea Justiţiei. Le solicit domnului Zgonea, domnului Tăriceanu şi domnului Ponta să fie de acord ca astăzi să se întrunească Birourile să convoace Parlamentul, să se dezbată legea amnistiei şi să fie picată“ a spus Iohannis, într-o conferinţă de presă.

Citeşte şi:

A doua confruntare Ponta-Iohannis, la B1TV: Iohannis: Domnule Ponta, i-a prostit domnul Băsescu pe români când v-a pus premier? Pe mine m-a refuzat

Prezidenţiabilii Victor Ponta şi Klaus Iohannis s-au întâlnit, miercuri seară, în cea de-a doua confruntare electorală, găzduită de B1TV. Cei doi contracandidaţi s-au atacat pe temele plagiatului şi incompatibilităţii şi au pus pe tapet numele parlamentarilor PNL şi PSD care au probleme cu legea. Un alt schimb acid de replici a fost pe tema retrocedărilor de la Sibiu.

Iohannis: Fac un ultim apel către Ponta, să convoace Parlamentul şi să picăm legea amnistiei şi a graţierii!

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, i-a solicitat joi dimineaţă contracandidatului său la alegerile prezidenţiale, Victor Ponta, să convoace Parlamentul pentru a da curs cererilor din partea Justiţiei, dar şi pentru a respinge legea amnistiei şi a graţierii, care este, în prezent, blocată în Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite